________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/09/2015

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή την ονομαστική εορτή του Α.Θ.Π Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στην αίθουσα τελετών της Ζωγραφείου Σχολής, πραγματοποιήθηκε συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας Ν. Αγχιάλου Βόλου. 
Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Γιάννης Δεμιρτζόγλου ο Διευθυντής της Σχολής, ο οποίος και καλωσόρισε την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ως «ομογάλακτο αδερφό» δεδομένου, ότι ο Παναγιώτατος υπήρξε για κάποιο διάστημα μαθητής στο Γυμνάσιο της Ζωγραφείου Σχολής και αφού τον ευχαρίστησε παρουσίασε την Δημοτική Χορωδία Νέα Αγχιάλου Βόλου η οποία ήδη είχε ανέβει στη σκηνή. 
Αμέσως μετά ξεκίνησε η συναυλία υπό τη διεύθυνση του κ. Διαμαντόπουλου Γεώργιου και συνοδεία στο πιάνο από τον κ. Στάθη Θεοχαράκη. Η συναυλία χωρισμένη σε τρία μέρη, στο πρώτο και δεύτερο μέρος η χορωδία τραγούδησε τραγούδια γνωστών συνθετών (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Α. Καλδάρα, Β. Τσιτσάνη, Μ. Βαμβακάρη κ.α) και ενδιάμεσα η solist της χορωδίας κ. Κατ. Αποστολοπούλου ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια. 

Η επιλογή των τραγουδιών της συναυλίας, αλλά και η εξαιρετική εκτέλεση τους ενθουσίασαν και παρέσυραν πολλές φορές τους τυχερούς παρευρισκόμενους, να συμμετέχουν σιγοτραγουδώντας τις γνωστές και αγαπημένες διαχρονικές μουσικές συνθέσεις, αλλά και χορεύοντας τις ακόμα και φυσικά καταχειροκρότησε επάξια και κατ’ επανάληψη τη χορωδία και τους συντελεστές της. Ήταν ένα πολύ όμορφο απόγευμα και στα πρόσωπα όλων των «τυχερών» που την παρακολούθησαν εύκολα διέκρινες την απόλαυση και την ικανοποίηση τους. 
Η συναυλία έκλεισε με τη χορωδία, αλλά και τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν εν χορώ τη φήμη του Παναγιωτάτου. 
Η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον κ. Γ. Δεμιρτζόγλου για τη διοργάνωση αυτής της όμορφης συναυλίας και τον Διευθυντή της χορωδίας, την χορωδία και τους συντελεστές της τους οποίους χαιρέτισε και προσωπικώς. 
Την συναυλία παρακολούθησαν Αρχιερείς του Θρόνου, Άρχοντες Οφφικίαλοι της Μ.τ.Χ.Ε και πολλοί ομογενείς και Ελλαδίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails