________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/02/2015

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (ΦΩΤΟ)

Χθες, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, στον πανηγυρίζοντα ναό της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης (Θεολογική Σχολή) τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ Αποστόλου, Προέδρου της Εφορείας της Θεολογικής Σχολής. 
Εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ Ειρηναίος, ενώ παρέστη και η Εφορεία της Θεολογικής Σχολής (Σεβ. Μητροπολίτης Μύρων κ Χρυσόστομος, Σεβ. Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ Ιάκωβος), καθώς και απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής με επικεφαλής τον πρόεδρο της Εστίας Θεολόγων Χάλκης εντιμολογιώτατο κ. Νικόλαο Ξεξάκη, οι οποίοι και πλαισίωσαν τα αναλόγια του Καθολικού της Μονής: Νικηφόρος Ψυλλάκης, Χρήστος Τσούβαλης, Πρόδρομος Αντωνιάδης, Γεώργιος Νούσης, Κωνσταντίνος Θερμός, Μιχαήλ Μπαλκής και Γεώργιος Ταμπατζής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στο Συνοδικό της Σχολής καθώς και προσφωνήσεις και χαιρετισμοί από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο, τον πρόεδρο της Εστίας Θεολόγων Χάλκης εντιμ. κ Νικόλαο Ξεξάκη, τον Εκπρόσωπο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Σεβ. Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο και τον Πρόεδρο της Εφορείας της Σχολής Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο. 
Ακολούθησε η εόρτιος Τράπεζα και μετά το πέρας αυτής συμβολικά φυτεύθηκε μια ροδιά στον κήπο της Σχολής από τους αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής, τον Ηγούμενο και τα μέλη της Εφορείας της Σχολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails