________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/11/2015

Ο ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Του Α. Βικέτου 
Τον αδελφικό ασπασμό, τις εγκάρδιες ευχές, την πατρική και Πατριαρχική ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου διαβίβασε στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, στην Ιεραρχία, τον κλήρο και τον ευσεβή λαό της Εκκλησίας Κύπρου ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέας, μέλος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στην Θρονική εορτή της Εκκλησίας Κύπρου και συλλειτούργησε με τον Αρχιεπίσκοπο και Κυπρίους Ιεράρχες στον ιερό ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Λευκωσία. Από το Ιερό Βήμα συμπροσευχήθηκε ο Μητροπολίτης Κορωνείας (Εκκλησία Ελλάδος), Παντελεήμων.
«Ευχόμεθα και προσευχόμεθα από τον Σεπτόν Κέντρον των απανταχού της Οικουμένης Ορθοδόξων, το και αείφωτον και τηλαυγές Φανάριον, για την ειρήνην, εσωτερική και εξωτερικήν, την άνωθεν ειρήνην, του σύμπαντος κόσμου», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε μήνυμα του με την ευκαιρία της σημερινής εορτής του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας Κύπρου. 


Μιλώντας εξ’ ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη ο Μητροπολίτης Ανδρέας τόνισε ότι μέσα στην πολυσύνθετη νέα πραγματικότητα «η ανά τους αιώνες συμπόρευση και ο πολυδιάστατος συμπνευματισμός μεταξύ των δυο αδελφών Εκκλησιών, Κωνσταντινουπόλεως και Κύπρου, συντέλεσε στην δημιουργία ακατάλυτων πνευματικών σχέσεων και αναπόδραστων πολιτιστικών δεσμών». Η συμπόρευση αυτή, επεσήμανε το μέλος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «αποκτά και νέα δυναμική μέσω του κοπιώδους έργου της προπαρασκευής της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της μελλούσης να συγκληθεί συν Θεώ, το 2016 στην Κωνσταντινούπολη». 
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τόνισε ο Μητροπολίτης Ανδρέας, δεν λησμονεί τις καταλυτικές, όπως τις χαρακτήρισε, παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στις εργασίες των Συνάξεων των Ορθοδόξων Προκαθημένων, στις οποίες ο κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε «μετ’ εμφάσεως την ανάγκην δια την κατά το δυνατόν ταχύτερα σύγκληση της Συνόδου ταύτης. Και πάντα ταύτα παρά την αδυναμία μας, ως ορθόδοξοι, να υπερβούμε τον εθνικισμό μας και τον εθνοφυλετισμό μας, όντες δέσμιοι της εθνικής καταγωγής μας και θέτοντες εις δευτέρα μοίρα την Ορθόδοξον πίστη μας». 


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος έστειλε εκπρόσωπο του στην εορτή της Εκκλησίας Κύπρου και παρακάλεσε τον Μητροπολίτη Ανδρέα να του μεταφέρει εγκάρδιες ευχές για την ονομαστική του εορτή, καθώς χθες η Εκκλησία τιμούσε και την μνήμη του Αποστόλου Βαρθολομαίου. Η παρουσία εδώ εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον του για τον Κυπριακό λαό. Επίσης, ευχήθηκε σύντομα να εξευρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού για να επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης την Κύπρο. 
Στο συλλείτουργο παρέστησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ελλάδος, Παναγιώτης Αντωνάτος, ο βουλευτής Σοφοκλής Φυτής ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής και άλλοι επίσημοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails