________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/29/2013

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στεφάνου

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στο Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας. Την ημέρα αυτή εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Πρωτοσυγκελλεύων του Οικουμενικού Πατριάρχου, Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος. 
Το πρωί τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, με την ευλογία του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον εορτάζοντα Μητροπολίτη ο οποίος επέλεξε να τελέσει μόνος του τη Θεία Λειτουργία ενδεδυμένος την ιερατική στολή και το ωμόφορο, το διακριτικό άμφιο του Αρχιερέως. Η αμφίεση αυτή, με την απλότητα και την ιεροπρέπεια που την διακρίνουν, παραπέμπει στην παραδοσιακή αμφίεση των Επισκόπων μέχρι τα μέσα του 15ου αιώνος καθώς και στις ιερές φυσιογνωμίες παλαιών Ιεραρχών. 
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Μητροπολίτες, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, Άρχοντες του Θρόνου αλλά και της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων και πιστοί από την Πόλη και την Ελλάδα. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο εορτάζων Ιεράρχης δέχθηκε τις εόρτιες ευχές και τα συγχαρητήρια Αρχιερέων, κληρικών και λαϊκών.
Το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον εορτάζοντα Αρχιερέα στην κατοικία του και του ευχήθηκε για τα ονομαστήριά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails