________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/05/2015

15η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ (ΦΩΤΟ)

Σήμερα 5 Μαρτίου 2015 συμπληρώθηκαν 15 έτη από την ιστορική ημέρα, κατά την οποία τελέστηκαν τα Εγκαίνια του πρώτου Ορθοδόξου Καθεδρικού Ναού στις Φιλιππίνες, στην πρωτεύουσα του κράτους, Μανίλα. 
Της τελετής των Εγκαινίων και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, εν συλλειτουργία μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκηδόνος (νυν Νικομηδείας) Ιωακείμ, του τότε οικείου Ιεράρχου Σεβ. Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ (νυν Δαρδανελλίων) κ. Νικήτα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Συνάδων κ. Διονυσίου. 
Η τελετή εγκαινίων του Καθεδρικού Ναού πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην νεοσύστατη Ορθόδοξη Εκκλησία των Φιλιππίνων, η οποία έλαβε χώρα από 2 - 6 Μαρτίου 2000. 
Η Ορθόδοξη Εκκλησία στις Φιλιππίνες ιδρύθηκε στις 20 Απριλίου 1990 και τελεί έκτοτε υπό την κανονική πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, αρχικώς δια της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας κατά τα έτη 1990 -1996 και εν συνεχεία δια της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ από του έτους 1997 μέχρι σήμερα. 
Στις 20 Απριλίου 2015 η Ορθόδοξη Εκκλησία στις Φιλιππίνες συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής και μαρτυρίας στην μακρινή αυτή χώρα της Άπω Ανατολής. Σήμερα αριθμεί: 6 αυτόχθονες κληρικούς, 2 μοναχές, 4 κτιστούς ναούς, 1 γυναικείο Μοναστήρι καθώς επίσης και μικρές και συνεχώς αυξανόμενες ορθόδοξες κοινότητες εγκατεσπαρμένες σε ολόκληρη την επικράτεια του Αρχιπελάγους των Φιλιππίνων. Ο αριθμός των μελών της εκτιμάται στις δυο περίπου χιλιάδες πιστούς. 
Στην σύντομη μέχρι τώρα ιστορία της, η νεοσύστατη Ορθόδοξη Εκκλησία στις Φιλιππίνες είχε την εξαιρετική τιμή και την ιδιαίτερη ευλογία να δεχθεί την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου δύο φορές, η πρώτη επίσημα ως προαναφέραμε και η δεύτερη ανεπίσημα, μόλις πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα από 26 έως και 27 Φεβρουαρίου 2015, στα πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή το οποίο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γαλλικής Προεδρίας στην πρωτεύουσα των Φιλιππινών. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, γνωστός στην διεθνή κοινότητα για τις πρωτοβουλίες του για την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετείχε στο ως άνω συνέδριο προσκεκλημένος του Προέδρου της Γαλλίας κ. François Hollande. 
Κατά την δεύτερη αυτή επίσκεψη στις Φιλιππίνες, είχε κατ´ ιδίαν συνάντηση με τον οικείο Ιεράρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριο και όλους τους κληρικούς και τις μοναχές της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις Φιλιππίνες. 
Ενημερωθείτε για την ιστορία και τα νέα της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις Φιλιππίνες από την σελίδα της στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails