________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/23/2015

ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ (ΦΩΤΟ)


Ι. Μητρόπολις Βελγίου
Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία τέλεσε την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 (Δ΄ Κυριακή των Νηστειών) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ρότερνταμ, συλλειτουργούντων των πρεσβυτέρων και διακόνων από διάφορες ορθόδοξες παρουσίες στην Ολλανδία. 
Τη Θεία Λειτουργία κόσμησαν με τις φωνές τους και τις όμορφες αποδόσεις των ύμνων, σλαβόφωνος και ελληνόφωνος χορός ψαλτών. Τον θείο λόγο κήρυξε, στην ολλανδική γλώσσα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου αναφερόμενος κυρίως στη ζωή και τη διδασκαλία του Αγίου Ιωάννου συγγραφέως της Κλίμακος, που όπως ανέφερε δεν είναι μόνο για τους μοναχούς αλλά και για τους λαϊκούς. 
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους κληρικούς, τον εκπρόσωπο του Πρέσβυ της Ελλάδος στην Ολλανδία, τον Πρέσβυ της Κύπρου και την Πρέσβυ της Ρουμανίας. Επίσης, αφού ευχαρίστησε τις χορωδίες αλλά και όλο το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στην σημασία τις ενότητας των ορθοδόξων Εκκλησιών καθώς και στην Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξη Σύνοδο που θα γίνει το 2016 υπό την προεδρία της Α.θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση που παρατέθηκε σε γειτονική αίθουσα του Ιερού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails