________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/23/2015

Ο ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑΚΗ ΚΥΖΙΚΟΥ (ΦΩΤΟ)


Επίσκεψη στη νύμφη της Προποντίδος Αρτάκη 
Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος μαζί με τους κ.κ. Πέτρο Ποδάρα και Ιωάννη Ρίζο, συγγραφείς εκ Νέας Αρτάκης Ευβοίας, επισκέφθηκαν την Αρτάκη Κυζίκου (Erdek) και έγιναν δεκτοί από τον Εντ. Δήμαρχο Αρτάκης κ. Hüseyin Sarı. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάξιμος παρέδωσε στον κ. Sarı προσωπικό δώρο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. 
Η συνάντηση η οποία διήρκησε μία ώρα, έγινε σε θερμό κλίμα και συζητήθη καν θέματα που αφορούσαν στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της πόλεως. Ο κ. Sari ανέφερε ότι προτίθεται σύντομα να επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο ώστε να ενημερώσει τον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο για τη συντήρηση των Χριστιανικών μνημείων της περιοχής. Μετά την ανταλλαγή δώρων, ο κ. Δήμαρχος παρέθεσε γεύμα εν πλω προς τιμήν των επισκεπτών του, στο οποίο παρεκάθησαν επίσης ο κ. Erdal Yaver, Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Δημάρχου, ο καθηγητής κ. İsmet Varhan, γνώστης της ιστορίας της περιοχής και δημοσιογράφοι.


Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάξιμος μαζί με τους κ.κ. Ποδάρα και Ρίζο, επισκέφθηκαν το πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο του παλιού Αρρεναγωγείου της Αρτάκης, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως Μουσουλμανική ιερατική Σχολή, και ξεναγήθηκαν σ’ αυτό από τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή της Σχολής. 
Κατόπιν μετέβησαν στο κτίριο του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυζίκου στο οποίο σήμερα στεγάζεται η Τεχνική Σχολή της Αρτάκης και ξεναγήθηκαν από την ελλογ. Διευθύντρια της Σχολής. Να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο υπήρχε μέχρι το 1922 ο μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου. 
Πριν την αναχώρησή τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας και οι συνοδοί του επισκέφθηκαν και άλλους χώρους ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος (το Παγάθο, τους Αγ. Αποστόλους, τον Α. Ανδρέα και το χώρο που βρισκόταν το Ρωμέηκο κοιμητήριο της Αρτάκης). 
Το απόγευμα επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη πλήρεις ιερών εντυπώσεων και αγαθών αναμνήσεων.

Με τον διευθυντή και υποδιευθυντή του παλαιού Αρρεναγωγείου, που λειτουργεί σήμερα ως
Μουσουλμανική Ιερατική Σχολή
Το παλαιό Αρρεναγωγείο Αρτάκης

Το κτίριο του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυζίκου στο οποίο σήμερα στεγάζεται η
Τεχνική Σχολή της Αρτάκης   
Το Διοικητήριο της Αρτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails