________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/17/2015

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ


Ι. Μητρόπολις Σουηδίας
Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Γεωργίου Αρβανιτίδη, Ελληνοσουηδού, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης. 
Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο αρχιερεύς συνεβούλευσε τον νεοχειροτονηθέντα τα εξής: "Εχε στην καρδιά σου τα λόγια του σύγχρονου πολυθαυμάστου Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως: 
"Σταυρός η μερίς του βίου μου!" Παίρνε δύναμη από την αδοξία του δοξασμένου σταυρού στη νέα σου υψηλή αποστολή. Ως δάσκαλος το επάγγελμα και το λειτούργημα, συνέχιζε να κηρύττεις Χριστόν σταυρωθέντα και αναστάντα σε όλους που έχεις γνωρίσει και έχεις αγγίξει με την καλοσύνη της καρδιάς σου και την αγνότητα της ψυχής σου. Με το ζήλο και τον ιερό πόθο που έχεις για τα Θεία, γίνε εσύ ένας νέος Κυρηναίος, ένας νέος Ιωσήφ από Αριμαθείας, και νοιώσε τον κάθε πονεμένο και απελπισμένο συνάνθρωπό μας που θα τρέξει σε σένα για βοήθεια και συμπαράσταση, μπλοκαρισμένος στα ποικίλα αδιέξοδά του. Σκούπισε τα δάκρυα του. Γιάτρεψε τις πνευματικές πληγές του. Αντιμετώπισέ τον με διάκριση και περίσσια καλοσύνη. Ακουσέ τον. Παρηγόρησέ τον. Δίδαξέ τον. Αγκάλιασέ τον. Προσευχήσου γι αυτόν, προσευχήσου μαζί του! Με τα έργα σου κάνε τους άλλους να μιλούν με ενθουσιασμό για το Χριστό. Συγκίνησέ τους με τα σιωπηλά έργα της αγάπης σου και όχι αποκλειστικά και μόνο με το χάρισμα του ρητορικού σου λόγου. Από λόγια χορτάσαμε, από έργα ελεημοσύνης και ευσπλαχνίας στερούμαστε. Σου εύχομαι μαζί με την αφοσιωμένη σύντροφο της ζωής σου Μελίσσα να διακονήσετε την Εκκλησία με υποδειγματικό τρόπο. Θα προσεύχομαι μαζί με τους συμπροσευχόμενους αδελφούς μας να αναδειχθείτε σε δύο εξαίρετους και δυναμικούς ιεραποστόλους της Εκκλησίας μας και να εμπνεύσετε και άλλους νέους σαν εσάς να δραστηριοποιηθούν προς την κατεύθυνση αυτή." 
Στην ομιλία του ο Διάκονος Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή που του έκανε να τον εντάξει στον Κλήρο της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και ευχαρίστησε τη σύζυγο του και τους γονείς του για την πολυετή συμπαράστασή τους. 
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Παν. Αρχιμ. κ. Σωσίπατρος Στεφανούδης και ο Αιδ. Πρεσβύτερος π. Νικόλαος Hammarberg. Τους ύμνους έψαλε ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Καλπακίδης πλαισιούμενος από τα μέλη της βυζαντινής χορωδίας του Καθεδρικού Ναού. Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Διάκονο Γεώργιο ένα σετ μανικετόκουμπα, δώρο της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατράρχου κ. Βρθολομαίου, διαβιβάζοντάς του τις Πατριαρχικές ευχές και προσρήσεις. 
Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν του Διακόνου στην αίθουσα τελετών του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, προσφορά της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών. 
Φωτογραφίες κ. Γεωργίου Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails