________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/13/2015

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ ΒΛΑΧΕΡΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ' ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ (ΦΩΤΟ)

Σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε - ως κατ' έτος - στην Γ' Στάση των Χαιρετισμών στον Ι. Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών.
Εκκλησιάστηκαν οι μαθητές που βρίσκονται στην Πόλη για το Συνέδριο το αφιερωμένο στον Γεώργιο Βιζυηνό, εκπαιδευτικοί και άλλοι προσκυνητές. 

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.16 Μαρτίου 2015 στις 9:43 π.μ.

    Η Παναγία η Βλαχέρνα, το ιερό παλλάδιο και το ιστορικό αυτό προσκύνημα της Πόλεως, άνοιξε και πάλι την αγκαλιά της, για να δεχτεί τον Πρώτο της Ορθοδοξίας και Ύπατο του Γένους μας, Πατριάρχη μας κύριο Βαρθολομαίο, για να χοροστατήσει κατά το παλαιό έθος της Μητρός Εκκλησίας, στο αγίασμα των Βλαχερνών, εκεί πού για πρώτη φορά το 626 μ. Χ. ακούστηκε ο Ακάθιστος ύμνος πρός την Παναγία, η οποία έσωσε την Πόλη της από την επιδρομή των Αβάρων. Ο Πατριάρχης πιστός στις παραδόσεις μας, συνεχίζει να διατηρεί ζωντανή την μνήμη και την παράδοση, και έτσι χοροστάτησε στους Γ' Χαιρετισμούς στο ιστορικό αυτό προσκύνημα. Η χάρις και η ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου του Γένους μας και Προστάτιδος της Πόλεως, να ενισχύουν τον Πατριάρχη μας, τους συνεργάτες του Αρχιερείς, και κληρικούς της Αυλής, αλλά και όλο τον Ιερό Κλήρο της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και των παρακειμένων Ιερών Μητροπόλεων, ώστε μαζί με τους Ρωμηούς να συνεχίζουν την ιστορία και την παράδοση της Ρωμηοσύνης στην Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails