________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/02/2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (ΦΩΤΟ)


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το καθιερωμένο αρχιερατικό συλλείτουργο την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών Βρυξελλών επί τη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας. 
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρα τελέσθηκε το ιερό συλλείτουργο με την συμμετοχή του εκπροσώπου του Πατριαρχείου Μόσχας Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Σίμωνος, του εκπροσώπου του Πατριαρχείου Γεωργίας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δοσιθέου καθώς και κληρικών από τα Πατριαρχεία της Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας. 
Την Θεία Ευχαριστία λάμπρυναν οι πέντε χορωδίες οι οποίες έψαλαν σε διάφορες γλώσσες και με το δικό τους παραδοσιακό τρόπο η κάθε μια. 
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβ. Serge Model αναφερόμενος στην σύγκλιση της εβδόμης Οικουμενικής Συνόδου και στην καθιέρωση της Κυριακής της Ορθοδοξίας ως ημέρα ενότητας των Ορθοδόξων. Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στον κατάμεστο από πιστούς Ναό όπου ανεγνώσθη το Συνοδικό της Ορθοδοξίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη. 
Το παρών έδωσαν και οι διπλωματικές και στρατιωτικές αρχές τις Ελλάδος και των λοιπων ορθοδόξων χωρών στο Βέλγιο. Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου, αγαπητού σε όλους τους ορθοδόξους στο Βέλγιο. 
Στο τέλος ο Μητροπολίτης Βελγίου κύριος Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην σημασία της Εορτής ιδιαιτέρως σαν ευκαιρίας διατρανώσεως της κοινής ορθοδόξου πίστεως και μαρτυρίας στο Κέντρο της Ευρώπης, ευχαριστήσας για την παρουσία τους όλους τους συλλειτουργήσαντας αρχιερείς και ιερείς, τις χορωδίες και γενικότερα τους ορθοδόξους στο Βέλγιο που κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Βρυξελλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails