________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/17/2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΦΩΤΟ)


Ι. Μητρόπολις Βελγίου
Πορεία ειρήνης (Together in Peace) υπό την αιγίδα του Saint Egidio πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στην καρδιά της Ευρώπης, την πρωτεύουσα του Βελγίου, στις Βρυξέλλες. Με τη συμμετοχή 4.000 περίπου διαδηλωτών από την Ορθόδοξη, Ρωμαιοκαθολική, Προτεσταντική, Αγγλικανική Εκκλησία, Μουσουλμάνων, Εβραίων και των άλλων διαδήλωσε το Βέλγιο για την ενότητα τον όλων θρησκειών στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η οικουμένη με τον έντονο θρησκευτικό φανατισμό που μαστίζει την εποχή μας. 
Οι συμμετέχοντες ομάδες μαζί με τους εκπροσώπους τους, τους αρχηγούς της κάθε Θρησκείας, ξεκίνησαν όλοι μαζί την πορεία ειρήνης με την ομιλία του διοργανωτού αναφερόμενος στο στόχο και στον σκοπό της, ο οποίος είναι η ειρηνική συμβίωση όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου θρησκείας και πεποιθήσεων, στον κόσμο. Στη συνέχεια η πορεία πέρασε συμβολικά έξω από έναν ναό κάθε Θρησκείας όπου ο εκάστοτε εκπρόσωπος της έδινε ένα μήνυμα ειρήνης. Στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών δόθηκε το μήνυμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα αναφερόμενος στο μήνυμα της ειρήνης το οποίο διακηρύττει το Ευαγγέλιο των Χριστιανών. 
Ομίλησε επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γένς, ενώ είχε συμμετοχή από πολλούς πολιτικούς του Βελγίου. Στο τέλος της πορείας η πρόεδρος του Saint Egidio μίλησε για την ειρήνη, την ελευθερία και τον σεβασμό που αρμόζει στους ανθρώπους της σημερινής κοινωνίας. Συμβολικά δόθηκε σε κάθε εκπρόσωπο ένα λευκό περιστέρι, σύμβολο ειρήνης, για να τα ελευθερώσουν όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails