________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/26/2015

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Βρυξέλλες 
Με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα τελέσθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 η δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών. 
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως, παρουσία των επισήμων αρχών της Ελλάδος στο κράτος του Βελγίου, με επικεφαλής την Πρέσβυ της Ελλάδας στο Βέλγιο κυρίας Ελευθερίας Γαλαθιανάκη, στρατιωτικών αρχών, του Πρέσβυ της Κύπρου κ. Αντωνίου Γρίβα, εκπροσώπων της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ με επικεφαλής τον Πρέσβυ κύριο Μιχαήλ-Χρήστο Διάμεση, παρουσία της κυρίας Πρέσβυ της Ελλάδος στην Ολλανδία κυρίας Θηρεσίας Αγγελάκου, και πλήθους πιστών. 
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ομίλησε ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από τα ιστορικά γεγονότα της Εθνικής Επετείου.


Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε η Ελληνίδα Πρέσβυς κ. Ελευθερία Γαλαθιανάκη τονίζοντας την γενναιότητα των Ελλήνων την οποία αντιπαρέβαλε με την σημερινή κατάσταση της Ελλάδος. Έπειτα, ακολούθησε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος ο οποίος ψάλθηκε απ’ όλο το εκκλησίασμα καθώς και ο Εθνικός Ύμνος της φιλοξενούσας χώρας. 
Ακολούθως, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων σε κοιμητήριο της πόλεως όπου είναι ενταφιασμένοι τρεις Έλληνες στρατιωτικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails