________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/19/2015

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρακάθισε απόψε στο δείπνο που παρέθεσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) προς τιμή των προκαθήμενων των Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών, των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών και των των άλλων Εκκλησιών καθώς και των μελών της, με αφορμή τη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Πατριάρχης σε ομιλία του τόνισε ότι «ίσως για πρώτη φορά στην Ιστορία του Ανθρώπου μαθαίνουμε και - για να υιοθετήσω μία εικόνα τόσο ζωντανή στο μυαλό μας με χιλιάδες πρόσφυγες να φεύγουν από τις πατρογονικές τους εστίες και να έρχονται εδώ μαζικά- για πρώτη φορά αναγνωρίζουμε ότι «είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα». 


«Ο σύγχρονος κόσμος μάς καλεί και εσάς ως Εκκλησία και εμάς ως Κοινοβούλια να του εξασφαλίσουμε μια ζωή δίκαιη και ειρηνική» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στο χαιρετισμό που απηύθυνε. «Ως αμιγώς πολιτική οργάνωση» όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης στο ΑΠΕ ΜΠΕ «υπερασπιζόμαστε το κύρος και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη της γης και τα δικαίωμα του σε αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση. Υπερασπιζόμαστε, ακόμη, τις αρχές και τις αξίες του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, συμβάλλοντας κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ανάδειξή τους, στη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό του ρόλου τους στον σύγχρονο κόσμο». 
Στο δείπνο παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης και Ανδρέας Μιχαηλίδης και της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος και Θανάσης Μπούρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails