________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/10/2015

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (ΦΩΤΟ)

φωτογραφίες: Halki Theological School

Στις 6 Οκτωβρίου ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αγκυρα κ. Τζον Μπας με τη συνοδεία διπλωματών και συνεργατών του επισκέφθηκε την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου έγινε δεκτός από τον Διευθυντή της Σχολής, Ηγούμενο Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο και την Αδελφότητα.
Ο Σεβασμιότατος δήλωσε στην «Κ» ότι: «Με τον κ. Πρέσβη είχαμε μία εγκάρδια συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσα για την πολύπλευρη ακαδημαϊκή, καλλιτεχνική, εκδοτική, και φυσικά και εκκλησιαστική δραστηριότητα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία, ως γνωστόν, από το 1971 και εξής εξακολουθεί το έργο της ως Μονή». 
Ο κ. Μπας εξέφρασε τη χαρά του για τις εν εξελίξει δραστηριότητες και ιδιαίτερα για την σύσταση της πολυάριθμης μοναστικής Αδελφότητας, καθώς και για τα μεγάλα έργα ανάδειξης της ιστορικής Βιβλιοθήκης της Σχολής. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρέσβης υπογράμμισε το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον του Λευκού Οίκου για την προσπάθεια του Πατριάρχη να πείσει τις αρμόδιες αρχές για την ανάγκη επαναλειτουργίας της Σχολής και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσπάθειες της νέας Αδελφότητας. 
Ο σεβ. Μητροπολίτης κ. Ελπιδοφόρος από πλευράς του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το διαρκές ενδιαφέρον των ΗΠΑ σχετικά με την κατάσταση των μειονοτήτων στην Τουρκία και τον ξενάγησε στο Ναό, στις αίθουσες διδασκαλίας και στη Βιβλιοθήκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails