________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/27/2015

Πρώτος εορτασμός του Αγίου Κλεόπα στο Κάλμαρ της Σουηδίας (φωτό)


Ι. Μητρόπολις Σουηδίας
Το τετραήμερο 22 έως 25 Οκτωβρίου 2015 ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας πραγματοποίησε την τρίτη επίσημη επίσκεψή του στην πόλη του Κάλμαρ της Σουηδίας επ' ευκαιρία του πρώτου εορτασμού του πολιούχου της εκεί νεοσυσταθείσης ενορίας, Αποστόλου Κλεόπα εκ των Εβδομήκοντα. 
Η επίσκεψη ξεκίνησε την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, με ομιλία του Σεβασμιωτάτου στην αγγλική, με θέμα τις πρωτοβουλίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, κατόπιν προσκλήσεως του Σουηδικού οργανισμού Bilda. 
Την επομένη, Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Μουσικής Ακαδημίας "Stage4you" και το στούντιο "Pama Studios Sweden". Ακολούθως επισκέφθηκε τον Δήμαρχο της πόλεως Borgholm Εντιμ. κ. Ilko Corkovic και επιχειρηματίες της νήσου Öland. 


Το Σαββάτο, 24 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο ναό της Αγίας Μπιργκίττας στο Κάλμαρ, όπου συμμετείχαν ο Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξανδρος Λουκάτος και ο Αιδ. Πρεσβύτερος κ. Χρήστος Λέτσιος. Ακολούθησε γεύμα, προσφορά μελών της ενορίας του Αγίου Κλεόπα. 
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνεδρίασις του νέου εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας, τα μέλη του οποίου ευχαρίστησε ο επίσκοπος για τις δραστηριότητες και τον δυναμισμό τους και για την αβραμιαία φιλοξενία που του προσέφεραν. 


Την τελευταία ημέρα της επισκέψεώς του, Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης μετέβη στο αμφιθέατρο του σχολείου Kalmarsundsskolan όπου παρακολούθησε την εορτή της 28ης Οκτωβρίου που παρουσίασαν οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου του Κάλμαρ υπό την καθοδήγησιν του δασκάλου τους κ. Νικολάου Γαλάνη. 
Καθ' όλην την διάρκεια του ταξιδίου του, ο Σεβασμιωτάτος παραχώρησε συνεντεύξεις στους εκπροσώπους του τοπικού τύπου και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας να ιδρύσει νέες ενορίες και να προβάλλει το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε ολόκληρη την Σκανδιναυΐα. 
Οι φωτογραφίες είναι προσφορά των κ.κ. Patrik Wahlqvist και Μαρίας Κεχαγιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails