________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/03/2015

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ


Αύριο Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015, εορτάζεται το ιωβηλαίο του Τμήματος Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου. 
Με την αφορμή αυτή θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης Ζηζιούλας, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή θεολόγους της Ορθοδοξίας. Η τελετή θα ξεκινήσει στη Große Aula του Πανεπιστημίου στις 10.30. 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 19.00, θα λάβει χώρα εκδήλωση για τον Οικουμενικό Διάλογο στην Καθολική Ακαδημία της Βαυαρίας με συνομιλητές τον Μητροπολίτη Περγάμου, τον Καρδινάλιο Kurt Koch και τον Ευαγγελικό επίσκοπο της Halle Dr. Johann Schneider.
Αναμφισβήτητα είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Τμήματος Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου να τιμήσει τον Γέροντα Περγάμου, του οποίου το θεολογικό έργο έχει παγκόσμια απήχηση όχι μόνο στο ορθόδοξο, αλλά και στον εν γένει χριστιανικό κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails