________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/20/2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΖΙΚΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟ)


Από τις Εκδόσεις Κύζικος κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο Αναγραφή της Κυζίκου, Ιστορική πραγματεία του 19ου αιώνα για την Κυζικηνή χερσόνησο. Πρόκειται για την πρώτη έκδοση του παλαιοτέρου σωζομένου χειρογράφου, αγνώστου μέχρι πρότινος συγγραφέως, που αφορά στην αρχαία πόλη της Κυζίκου και την ευρύτερη περιοχή της Κυζικηνής χερσονήσου στη Μικρά Ασία. 
Η Αναγραφή της Κυζίκου παρουσιάστηκε επισήμως την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα. Σχετικά με το βιβλίο μίλησαν οι συντελεστές του κ.κ. Ιωάννης Παπαχρήστου, Πέτρος Ποδάρας και Ιωάννης Ρίζος. Σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε η Προϊσταμένη του Τμήματος της Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης της Βουλής, αφού το πρωτότυπο χειρόγραφο φυλάσσεται στην αίθουσα πολυτίμων της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων. 
Το βιβλίο προλογίζει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος στην παρουσίαση εξεπροσωπήθη από τον σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ Χαρκιολάκη. Ο κ. Ιωσήφ μίλησε καταλλήλως στο πολυπληθές κοινό, διαβιβάζοντας παράλληλα την αγία Πατριαρχική ευλογία. 
Η επόμενη προγραμματισμένη παρουσίαση της Αναγραφής της Κυζίκου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινουπόλεως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails