________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/05/2015

ΤΡΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΛΥΒΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

Από την Θ. Λειτουργία στην Σηλυβρία στις 9 Νοεμβρίου 2014. 

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, στην Σηλυβρία, γενέτειρα του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, θα τελεσθεί  επί τη μνήμη του Αγίου (9 Νοεμβρίου), τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φιλομηλίου κ. Ηλία. 
Προβλέπεται μεγάλη συμμετοχή πιστών από την Ελλάδα και την Κωνσταντινούπολη, καθώς καθιερώνεται - όπως φαίνεται - ως μεγάλη πανήγυρις η μνήμη του Αγίου στην ιστορική γενέτειρά του. 
Η πρώτη πανήγυρις του Αγίου Νεκταρίου στην Σηλυβρία οργανώθηκε πέρυσι (9-11-2014) από τον Μητροπολίτη κ. Μάξιμο. 
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Δήμος Σηλυβρίας, σε αγαστή συνεργασία με τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας, συμβάλλει στην άρτια διοργάνωση του λειτουργικού αυτού γεγονότος.
Ταυτόχρονα, προχωράει με γοργούς ρυθμούς στην αναστήλωση της πατρικής οικίας του Αγίου Νεκταρίου, η οποία είχε κατεδαφιστεί πριν αρκετά χρόνια.
Παρακολουθήστε στη συνέχεια τι είπε για την Θ. Λειτουργία της ερχόμενης Κυριακής ο θεολόγος και ιστορικός Ιωάννης Σιδηράς στο Channel Rodopi.


Στο μεταξύ, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το πρωί επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα ο Δήμαρχος Σηλυβρίας κ. Οζκάν Ιτσικλάρ με συνεργάτες του. 
Σκοπός της επισκέψεως του κ. Δημάρχου ήταν να ενημερώσει τον Σεβασμιώτατο για τις εργασίες αναστήλωσης της οικείας του Αγίου Νεκταρίου και να τον καλέσει να παραστεί στην τελετή εγκαινίων που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο. Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή ενθυμίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails