________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/28/2015

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ (ΦΩΤΟ)


Στις 26 Νοεμβρίου 2015, σε μια χαρμόσυνη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου "Λεξικό του Κωνσταντινουπολίτικου Γλωσσικού Ιδιώματος" του Κωνσταντινουπολίτη Νικολάου Ζαχαριάδη, μέλους του Διοικητικού  Συμβουλίου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στην Πόλη.
Την παρουσίαση τίμησε με την παρουσία του η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, ιεράρχες, ο Γενικός Πρόξενος Ευάγγελος Σέκερης, οι Πρόξενοι της Ελλάδος Βίκτωρ Μαλιγκούδης και Δανάη Βασιλάκη, άρχοντες οφφικιάλιοι της Μ.Χ.Ε., ο Συντονιστής Εκπαίδευσης, καθηγητές, ομογενείς, ελλαδίτες και τούρκοι διανοούμενοι.
Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΥΡΚΙ, Αντώνη Παριζιάνου, ενώ ο μουσικολογιότατος Σταμάτης Κίσσας χαιρέτισε το κοινό εκ μέρους του Προέδρου της Οι.Ομ.Κω. 
Στη συνέχεια ο κ. Ευάγγελος Σέκερης εξέφρασε την ικανοποίηση του από την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο. 


Τέλος η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη τον Νίκο Ζαχαριάδη για το πολύτιμο έργο του. 
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Ανδρέας Ρομπόπουλος, Διευθυντής του Ραδιοφώνου ΗΧΩ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. 
Ομίλησαν στο πάνελ η Ελένη Καραντζόλα Αναπλ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, η Βάνα Στέλλου Ανταποκρίτρια της Εφημερίδας ΑΓΟΡΑ στην Τουρκία, Ραδιοφωνική Παραγωγός στην «ΗΧΩ της ΠΟΛΗΣ», η κ. Ilay Romain Örs Αναπλ. Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Bilgi στην Κωνσταντινούπολη Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Νίκος Ζαχαριάδης ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση του για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης στην γενέτειρα του. 
Η συνάντηση των φίλων του βιβλίου έκλεισε με την δεξίωση που υπήρχε για τους προσκεκλημένους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails