________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/04/2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΙΛΛΑΝΔΙΑΣ ΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Το πρωΐ της Κυριακής 1ης Νοεμβρίου ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Λέοντος και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κλεόπα. 
Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Φιλλανδίας ανέφερε τα εξής: "Στη Φιλλανδία είμαστε μία τοπική Εκκλησία, η οποία λειτουργεί υπό την προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και κάνουμε τα πάντα ώστε η εκκλησία μας να είναι το σπίτι για όλους τους Ορθοδόξους. ..... Πιστεύουμε σταθερά, ότι η πολυπολιτισμικότητα και το πολυεθνικό στοιχείο είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό της πίστης μας - το χαρακτηριστικό το οποίο κάποτε κληρονομήσαμε από την πολυεθνική αυτοκρατορία του Βυζαντίου. Με αυτές τις λέξεις θέλω να Σας στηρίξω για το θάρρος Σας Σεβασμιώτατε Αρχιερέα, πάνω στο έργο οικοδόμησης της πολυπολιτισμικής τοπικής Εκκλησίας. Μπορείτε να είστε σίγουρος, ότι ως Εξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σας παρέχω υποστήριξη διά των προσευχών της Ορθόδοξης αδελφής Εκκλησίας της Φιλλανδίας." 


Ο Μητροπολίτης Σουηδίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Λέοντα για το ότι λειτούργησε στις δύο ως άνω ενορίες της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας, ευχαρίστησε την συνοδεία του Αρχιεπισκόπου και την βυζαντινή χορωδία από την Φιλλανδία, προσέφερε δε στον Αρχιεπίσκοπο την μελέτη του ιδίου, σε συνεργασία με τον καθηγητή κ. Χριστόφορο Τριπουλά, στην αγγλική "Εγχειρίδιο ποιμαντικής αλληλογραφίας". 
Στην ομιλία του ο κ. Κλεόπας είπε ότι, η επίσκεψη του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Φιλλανδίας είναι ιστορικής σημασίας διότι για πρώτη ετέλεσε ο ίδιος την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα δεπαπέντε χρόνια της θητείας του ως Αρχιεπίσκοπος, οι δε ύμνοι εψάλησαν σε έξι γλώσσες: ελληνικά, φιλλανδικά, καρελικά, σλαβονικά, σουηδικά και αγγλικά, γεγονός που πιστοποιεί τον οικουμενικό χαρακτήρα του ευαγγελικού μηνύματος και της αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις τον κόσμον άπαντα, για το οποίο είμαστε και οι δύο περήφανοι που το υπηρετούμε. 
Μετά το πέρας της ευχαριστιακής συνάξεως η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών του Καθεδρικού Ναού προσέφερε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου κ. Λέοντος και της συνοδείας του. 
Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Εξοχ. Πρέσβυς της Κύπρου στη Σουηδία κ. Ανδρέας Κακούρης και η εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σουηδία κ. Δέσποινα Κουκουλοπούλου.
Φωτογραφίες κ.κ. Νικολάου Κίτσιου και Γεωργίου Βασιλείου.​


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails