________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/24/2015

ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΟΥ ΤΗΣ Μ.τ.Χ.Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΑ ΤΑΤΑΥΛΑ


Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου της Κοινότητας Ταταούλων, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία εψάλη Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, επί τη συμπληρώσει τριακονταετίας από την εις Κύριον εκδημίαν αυτού. 
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, συμπροσευχομένων των Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και Σασίμων κ. Γενναδίου.
Τους χορούς του Ιερού Ναού  πλαισίωσαν και μέλη της χορωδίας του  «Εν Αθήναις ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ», ψάλλοντας από κοινού τους ύμνους της ημέρας, σε μελοποιήσεις του μακαριστού Άρχοντος Βασιλείου Νικολαΐδου, από την σειρά μουσικών βιβλίων “ΑΠΑΝΤΑ” του ιδίου, που μόλις εκδόθηκαν από τον "Εν Αθήναις Σύλλογο Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως". 
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Σεβαστείας Δημήτριος τέλεσε Τρισάγιο προ του τάφου του αειμνήστου  Βασιλείου Νικολαΐδου στο Κοιμητήριο του Αγίου Ελευθερίου.
Ακολούθησε επιμνημόσυνος δεξίωσις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails