________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/01/2015

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (1-4 Νοεμβρίου 2015)

Από την επίσκεψη του Αρχιεπίσκοπου Canterbury Justin Welby στο Φανάρι (Ιανουάριος 2014) 

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποιεί από σήμερα, Κυριακή 1 Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2015, επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της Αυτού Χάριτος του Αρχιεπίσκοπου Canterbury Justin Welby, Αρχηγού της Εκκλησίας της Αγγλίας. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στο πλαίσιο της επισκέψεώς Του αυτής, θα συναντήσει και θα ευλογήσει το ποίμνιο του Οικουμενικού Θρόνου στην Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα: 
Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, 6:00 το απόγευμα: Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας Λονδίνου. Η Α.Θ.Π. θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Εσπερινού και θα κηρύξει προς το εκκλησίασμα. Να σημειώσουμε ότι στις 2 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 24 χρόνια από την ενθρόνιση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο. 
8:00 το βράδυ: Δείπνο προς τιμήν της Α.Θ.Π. στο Ξενοδοχείο Marriott του Κεντρικού Λονδίνου. 
Στο Δείπνο, μεταξύ άλλων, θα προσκληθούν τιμητικά η Α.Χ. ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος του Canterbury Justin Welby, ο Ρωμαιοκαθολικός Καρδινάλιος τουWestminster Vincent, ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Ύπατος Αρμοστής Κύπρου κ. Ευριπίδης Ευρυβιάδης, ο Πρέσβυς της Τουρκίας, και οι Πρέσβεις των Ορθοδόξων Χωρών στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Tην Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στο St. Mary’s University Chapel, του Twickenham, στις 12.30 το μεσημέρι, ο Πατριάρχης θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα: «Θρησκεία σε Διάλογο: Η σημασία και η επιτακτική ανάγκη του Διαλόγου στον Κόσμο μας». 
Πρέπει να σημειωθεί ότι το St. Mary's University του Twickenham, είναι ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που γιορτάζει φέτος 165 χρόνια λειτουργίας και η διάλεξη του Πατριάρχου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού από το εν λόγω Πανεπιστήμιο της 5ης Επετείου της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στην Αγγλία. 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πατριάρχης θα τιμηθεί με το παράσημο του St. Mary’s - Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, σε αναγνώριση της προσφοράς του στην προώθηση του Οικουμενικού Διαλόγου ανάμεσα στις Χριστιανικές Οικογένειες, καθώς και στη διαδικασία συμφιλίωσης με όλη τη δημιουργία. Το παράσημο αυτό αποτελεί την ύψιστη τιμή που το εν λόγω Πανεπιστήμιο απονέμει.



Με την ευκαιρία αυτής της 7ης επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, και στην αυγή του 25ου έτους της Πατριαρχείας του, το “Ανέσπερον Φως”, η Εκκλησιαστική Εκπομπή της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, που παρουσιάζει και επιμελείται ο Πρεσβ. Σάββας-Δαυίδ Βασιλειάδης, εφημέριος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Λονδίνου, ετοίμασε ένα ειδικό αφιέρωμα. Το αφιέρωμα αυτό περιλαμβάνει και μία βιογραφική άποψη της σχεδόν 25ετούς Πατριαρχείας του. Το παραθέτουμε στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails