________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/10/2015

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΒΕΛΓΙΟΥ


Με πληροφορίες από Ι. Μητρόπολη Βελγίου
Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ημέρα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, έλαβε χώρα η εις επίσκοπον χειροτονία του νέου βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Πέτρου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών. 
Την χειροτονία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, συλλειτουργούντων άλλων δέκα αρχιερέων πλαισιουμένων από ιερείς και διακόνους. Πλήθος λαού από το Βέλγιο αλλά και από την Πάτρα και τη Γερμανία κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό. 
Στη πολυαρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν μέρος εκτός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος από Πατριαρχείο Αντιοχείας, ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Σίμων (Πατριαρχείο Μόσχας), ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιώβ (Οικουμενικό Πατριαρχείο), οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι κ. Δοσίθεος από το Πατριαρχείο Γεωργίας, Αριανζού κ. Βαρθολομαίος (βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας), Νεαπόλεως κ. Πορφύριος από την Εκκλησία της Κύπρου, Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και Χαριουπόλεως κ. Ιωάννης (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ενώ περευρέθη συμπροσευχόμενος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος (βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας). 


Μεταξύ των πιστών παρόντες ήσαν, μεταξύ άλλων, η Εξοχωτάτη κ. Γαλαθιανάκη, Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βέλγιο, άλλοι διπλωμάτες, άρχοντες οφικκιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος και άλλοι πολλοί. Εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής, Προτεσταντικής και Αγγλικανικής Εκκλησίας τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή. 
Μετἀ τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση για όλους τους πιστούς σε αίθουσα κοντά τον Μητροπολιτικό Ναό. Εκεί μίλησε ο Σεβ. Βελγίου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι στις 20 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας του 2016, προγραμματίζεται επίσκεψη του Σεβασμ. Μητροπολίτου πρώην Βελγίου κ. Παντελεήμονος. 
Σημειώνεται πως αυτή είναι η τέταρτη φορά που στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Βρυξελλών λαμβάνει χώρα χειροτονία επισκόπου. Το 1974 είχε γίνει η εις επίσκοπον χειροτονία του Απολλωνιάδος κ. Παντελεήμονος (του μετάπειτα Μητροπολίτου Βελγίου), το 1996 η χειροτονία του Ρηγίου κ. Εμμανουήλ (νυν Μητροπολίτου Γαλλίας) και το 2003 η χειροτονία του Σινώπης κ. Αθηναγόρου (νυν Μητροπολίτου Βελγίου).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails