________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/17/2015

ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη, τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον υποδέχθηκε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Είχαν συνάντηση στο γραφείο του Επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου και παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του όπου παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κα Corina Cretu και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.


Ο Πατριάρχης συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη και κατά τη συζήτησή τους συμφώνησαν απολύτως για τον σημαντικό ρόλο που έχει αυτή την περίοδο η ενίσχυση του διαθρησκευτικού διαλόγου, για την αντιμετώπιση των μεγάλων σημερινών προκλήσεων όπως είναι το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, οι κοινωνικές και ανθρωπιστικές κρίσεις. 
Συμφώνησαν επίσης ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι υπογραμμίζουν την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών και της συνεργασίας, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να προωθηθούν με την συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εξετάστηκε το ενδεχόμενο πρόσκλησης και ομιλίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσα στο 2016.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος πάντα από τον Μητροπολίτου Βελγίου Αθηναγόρα, συναντήθηκε και με τον Α' Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans.



Εξάλλου, χθες στο πλαίσιο του θεσμού "grandes conférences catholiques" ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε διάλεξη με θέμα: "Οι πνευματικές προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails