________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/30/2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗ ΓΑΝΔΗ ΒΕΛΓΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Ι. Μητρόπολις Βελγίου
Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε ο Πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας στη φερώνυμη ενορία της Γάνδης, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015. 
Στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε, και η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό του VRT, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Δοσίθεο του Πατριαρχείου Γεωργίας, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Ιωάννη, καθώς και από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. 
Στο κήρυγμα το οποίο εξεφώνησε ο Μητροπολίτης αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής, ανέφερε μεταξύ άλλων την ανάγκη για ειρήνη στον κόσμο, η οποία θέλει πρώτα την εσωτερική ειρήνη σε κάθε άνθρωπο. «Θα βρούμε την λύση το συντομότερο, αν επιδιώκουμε να λάβουμε την Χάρη του Θεού. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε, περισσότερο κι από τα χρήματα, την πολιτική, την οικονομία και τις τράπεζες. Χρειαζόμαστε την Χάρη του Θεού. Μόνο αν επιστρέψουμε με ειλικρίνεια και πνεύμα μετανοίας στο θέλημα του Θεού, θα βρεθεί λύση στον κουρασμένο και ταραγμένο κόσμο μας, θα επέλθη μία τάξη. Μπορούμε να παραδεχθούμε με ειλικρίνεια ότι ο κόσμος σήμερα βρίσκεται σε πνευματική κρίση»! 
Στο τέλος, ενώ τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχαριστήριο λόγο προς όλους για την παρουσία τους στην Ιερά πανήγυρη και κυρίως προς τον Ιερατικώς προϊστάμενο Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Dominique Verbeke για την άψογη οργάνωση της ενορίας του, καθώς και προς τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Paolo Perletti, εφημέριο του Ναού. 
Η γιορτή συνεχίσθηκε με δεξίωση στην αίθουσα της ενορίας, στα πλαίσια της οποίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν ακούγοντας και ένα παραδοσιακό ρωσικό συγκρότημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails