________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/12/2019

Συνέδριο στο Παρίσι για την Ειρήνη από το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (φωτό και βίντεο)


Τριήμερο Συνέδριο στο Παρίσι για την Ειρήνη οργανώνει το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ) από τις 10-12 Σεπτεμβρίου. 
Το Συνέδριο πραγματοποιείται στα πλαίσια της 60ης επετείου από της ιδρύσεως του ΚΕΚ και της 100ης επετείου της Συνδιάσκεψης Ειρήνης των Παρισίων το 1919. 
Η Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων ήταν πολυεθνής σύνοδος, η οποία οργανώθηκε από τις νικήτριες συμμαχικές δυνάμεις της Αντάντ και των ΗΠΑ στο τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, προκειμένου αφενός να συσταθεί ένας παγκόσμιος σύνδεσμος των εθνών, που θα λάβει την επίσημη ονομασία Κοινωνία των Εθνών, και αφετέρου να τεθούν υπό διαπραγμάτευση οι συνθήκες ειρήνης μεταξύ αυτών και των ηττημένων κεντρικών δυνάμεων. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, υπό την ιδιότητά του ως Προεδρεύοντος του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Γαλλίας, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου καθώς και εισήγηση επί του θέματος. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στη διπλωματία και στην πολιτική, συνήθως δεν υπάρχει περιθώριο για ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Όταν συμβαίνει αυτό, υπάρχουν αντιδράσεις που συχνά οδηγούν σε καταστροφές, ρατσισμό, απομόνωση και νέους πολέμους. Η αγάπη και η φιλανθρωπία πρέπει να είναι οι βασικές αρχές των πράξεών μας. Η πολιτική και οι επιστήμες αναπτύσσονται για να υπηρετούν την ανθρωπότητα, όχι για να απομονώνουν τους ανθρώπους και να τους οδηγούν σε εξαφάνιση μέσω της βίας, της γενοκτονίας, των διακρίσεων και του πολέμου».


Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ τόνισε: «Με βάση τη χριστιανική μας πίστη, εργαζόμαστε προς μια ανθρώπινη, κοινωνικά συνειδητή Ευρώπη, στην οποία υπερισχύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές αξίες της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της ανοχής, και της αλληλεγγύης. Ομοίως, επιμένουμε στο σεβασμό για τη ζωή, την αξία του γάμου και της οικογένειας, την υποστήριξη των φτωχών, τη συγχωρητικότητα και τη συμπόνια». 
Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν κατά την έναρξη του Συνεδρίου ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών κ. Christian Krieger, καθώς και οι Αντιπρόεδροι των Κοινοβουλίων της Γαλλίας και της Γερμανίας, κ. Sylvain Waserman και κα Claudia Roth.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails