________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/07/2019

Οι νέοι της Καλιφόρνιας υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο συνέδριό τους

Εκατοντάδες Ελληνορθόδοξοι Ενήλικοι νέοι και νέες από πολλές πολιτείες της Αμερικής υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό
τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο Συνέδριο τους στην πόλη Long Beach της Καλιφόρνιας. Δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο διακρίνεται ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος. ALLEN ALTCHECH PHOTOGRAPHY.

Του Θεοδώρου Καλμούκου
ΛΟΝΓΚ ΜΠΙΤΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ (6-9-2019)
Ο Σύνδεσμος Ελληνορθόδοξων Ενηλίκων Νέων Αμερικής, γνωστός ως YAL, υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο συνέδριό τους στην πόλη Long Beach της Καλιφόρνιας, το οποίο διοργάνωσε η Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Μητροπολίτη Γεράσιμου. 
Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 350 νέοι και νέες, ηλικίας 18 έως και 35 ετών, από 22 πολιτείες της Αμερικής αντιπροσωπεύοντας την Αρχιεπισκοπή. Το θέμα του συνεδρίου είχε τίτλο «Αναγγέλομεν» (Proclaim) και είχε ληφθεί από την Πρώτη Καθολική Επιστολή του Ιωάννη Κεφάλαιο 1 στίχος 3. 
Στο αεροδρόμιο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, αντιπροσωπεία ιερέων και ομάδα νέων οι οποίοι κρατούσαν μία μεγάλη πινακίδα με την επιγραφή «Αξιος». 
Παρών στο Συνέδριο ήταν και ο διάσημος καλλιτέχνης ηθοποιός και τραγουδοποιός Τζόναθαν Τζάκσον, ο οποίος μίλησε στους νέους και επίσης έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε. 
Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «ήταν ένα κατά πάντα καλό και καρποφόρο συνέδριο των νέων μας διότι δόθηκε η ευκαιρία της συνομιλίας και συναναστροφής μαζί τους και της διεξαγωγής διαλόγου για την ορθόδοξη πίστη μας, αλλά και πόσο σπουδαίο πράγμα είναι να είμαστε συνδεδεμένοι με την Εκκλησία».

Ο διάσημος καλλιτέχνης ηθοποιός και τραγουδοποιός Τζόναθαν Τάκσον, ο οποίος μεταστράφηκε στην Ορθοδοξία,
παίζει κιθάρα και τραγουδά για τους νέους στο Συνέδριο. ALLEN ALTCHECH PHOTOGRAPHY.

Είπε ακόμα πως «η κίνηση του YAL έχει πολλές προοπτικές να συμβάλλει καθοριστικά στις κοινότητες μας διότι από αυτούς τους νέους θα προέλθει η νέα γενιά των ηγετών των ενοριών μας οι οποίοι με τη μόρφωση, τα ταλέντα τους, το ήθος τους θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προαγωγή της ορθόδοξης πίστης μας».
Μιλώντας για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο Συνέδριο, είπε πως «ήταν μία ξεχωριστή ευλογία διότι μοιράσθηκε με τους νέους μας και όχι μόνο το όραμα του για το μέλλον της Εκκλησίας μας στην Αμερική. Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά, να συνομιλήσουν μαζί του και να λάβουν τις ευχές και ευλογίες του.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρων ήταν ο διάλογος που είχε μαζί τους στην περίοδο ερωτήσεων και απαντήσεων». Συμπλήρωσε πως «όλοι νέοι και ενήλικες, κληρικοί και λαϊκοί χάρηκαν πολύ με την παρουσία του, την ομιλία του, το μήνυμα του, την καταδεκτικότητα και προσήνειά του. Διαβίβασε τις ευχές και ευλογίες του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου και της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως».
Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι νέοι και οι νέες συνέβαλλαν στην προετοιμασία δέκα έως είκοσι χιλιάδων γευμάτων του Οργανισμού «Υψωθείτε Πάνω από την Πείνα» (Rise Against Hunger), για ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν βοηθείας και υποφέρουν από πείνα.
Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ανάμεσα στα άλλα, είπε και τα εξής: «Καθώς βλέπω γύρω τόσα πολλά χαρούμενα πρόσωπα -πρόσωπα ορθόδοξων ενήλικων νέων από όλη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής- σκέπτομαι τα λόγια του Αποστόλου Ιωάννη «και ταύτα γράφομεν υμίν, ίνα η χαρά ημών ή πεπληρωμένη» (Πρώτη Καθολική Επιστολή Ιωάννη Κεφάλαιο Πρώτο στίχος 4). Οπως και του Αγίου Ιωάννη η χαρά ήταν πλήρης βλέποντας τα πνευματικά του παιδιά, έτσι και η δική μου χαρά είναι πλήρης και ολοκληρωτική με εσάς αγαπητοί μου νέοι».

Ιερείς της Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου που συμμετείχαν στο Συνέδριο της Νεολαίας, σε αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και τον Μητροπολίτη Γεράσιμο. ALLEN ALTCHECH PHOTOGRAPHY.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως «είναι πραγματικά ενθαρρυντική η έλευση σας εδώ στην Καλιφόρνια από την αγάπη σας για τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Εχετε διαθέσει χρόνο και χρήματα για να είσθε εδώ. Μερικοί από εσάς έχετε αφιερώσει ημέρες από τις διακοπές σας και άλλοι θα μεταβείτε από εδώ απευθείας στα σχολεία σας για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Ολοι σας έχετε καταβάλλει προσπάθεια και θυσία για χάρη της Πίστης σας. Είθε ο Κύριος να δεχθεί αυτή την προσφορά σας εν τη Βασιλεία του και να σας ανταποδώσει πλουσίως. Κι εγώ προσωπικώς εκφράζω την ευαρέσκεια μου γιατί κάνετε τον Χριστό προτεραιότητα στη ζωή σας».
Ο Αρχιεπίσκοπος σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «συχνά όταν μιλούμε για την αναγγελία του Ευαγγελίου, νομίζουμε ότι μιλούμε για τον Ιησού Χριστό σε ανθρώπους εκτός Εκκλησίας. Ωστόσο σ’ αυτόν το στίχο από την Πρώτη Επιστολή του Ιωάννη, ο στόχος του συγγραφέα είναι να αναγγείλουμε τον Χριστό σ’ εκείνους οι οποίοι είναι εντός της Εκκλησίας και οι οποίοι είναι ήδη πιστοί στον Κύριο. Ο Αγιος Ιωάννης έστειλε αυτή του την επιστολή στους αδελφούς του Χριστιανούς για έναν συγκεκριμένο σκοπό, κι ο σκοπός αυτός είναι η ‘κοινωνία’. Στα αγγλικά μεταφράζεται ως fellowship, αλλά δεν εκφράζει το πλήρες νόημα της κοινωνίας. Σημαίνει κάτι περισσότερο από φιλία ή αφιέρωση χρόνου από κοινού. Η λέξη κοινωνία σημαίνει αμοιβαία συμμετοχή στα πιο σπουδαία πράγματα στον κόσμο. Σημαίνει μία πλήρη και ελεύθερη ανταλλαγή όλων όσων είναι καλά στη ζωή και πάνω από όλα, κοινωνία ως Θεία Κοινωνία, συμμετοχή στον Μυστικό Δείπνο, Κοινωνία του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Αυτή η Κοινωνία είναι η αιτία για την αναγγελία».
Ακολούθησε περίοδος ερωτήσεων και απαντήσεων μεταξύ των νέων και του Αρχιεπισκόπου.

Ομάδα Ελληνορθόδοξων νέων και νεανίδων του Οργανισμού YAL ντυμένοι στα λευκά συμμετείχαν στο Συνέδριο τους
στην Καλιφόρνια. ALLEN ALTCHECH PHOTOGRAPHY.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails