________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/12/2019

"ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ" ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ π. ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΑΥΓΗ


Από τις εκδόσεις "Πορφύρα" κυκλοφορεί από τις 20 Σεπτεμβρίου το νέο βιβλίο του π. Ιωάννη Χρυσαυγή, με τίτλο "Στην καρδιά της ερήμου -  Η Πνευματικότητα των Πατέρων και των Μητέρων της Ερήμου". 
Πρόλογος ελληνικής έκδοσης: Αρχιμ. Βασίλειος Ιβηρίτης 
Πρόλογος αγγλικής έκδοσης: Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware 
Μετάφραση: Νικόλαος Ασπρούλης 
Το καινούργιο βιβλίο θα παρουσιαστεί στο πατάρι των εκδόσεων "Αρμός" (Μαυροκορδάτου 11, Αθήνα), την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: 
- Δρ Νίκη Τσιρώνη, Βυζαντινολόγος, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & εταίρος βυζαντινών σπουδών, Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Harvard, Washington D.C. 
- π. Ιωάννης Χρυσαυγής, Σύμβουλος Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου για περιβαλλοντικά θέματα (Οικουμενικό Πατριαρχείο), συγγραφέας του βιβλίου 
- π. Αλέξανδρος Καριώτογλου, Δρ Θεολογίας-Θρησκειολογίας, εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ραγκαβά 
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Δρ Νικόλαος Ασπρούλης, Αναπληρωτής Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και μεταφραστής του βιβλίου.


Εκτός από ευγένεια και ανθρωπιά, η πνευματικότητα της ερήμου χαρακτηρίζεται πάνω από όλα από μία αίσθηση της άμεσης παρουσίας του Θεού. Για εκείνους που ζουν στην έρημο, ο Θεός βρίσκεται πολύ κοντά. Κάθε πέτρα μέσα στην ερημιά προσεύχεται. Οι Πατέρες και οι Μητέρες της ερήμου δεν θεωρούν την προσευχή ως μία απλή πράξη, αλλά κάτι περισσότερο: είναι αυτό που τους δίνει ύπαρξη... Ο π. Ιωάννης χαρακτηρίζει τους ερημίτες της Αιγύπτου σαν «σπίθες φωτιάς». Μακάρι, όσοι διαβάσουν το βιβλίο αυτό, να αισθανθούν κάτι από τη φλόγα αυτήν. 
Μητρ. Διοκλείας Κάλλιστος 

Ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής είναι αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου και κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Υπηρετεί ως θεολογικός σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριάρχη σε περιβαλλοντικά θέματα. Γεννημένος στην Αυστραλία, σπούδασε θεολογία και φιλοσοφία στην Αθήνα και την Οξφόρδη, ενώ δίδαξε πατερική θεολογία και εκκλησιαστική ιστορία στο Σύδνεϋ και τη Βοστόνη. Υπήρξε συνιδρυτής της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέα στο Σύδνεϋ. Είναι συγγραφέας περισσότερων από τριάντα βιβλίων και πολλών άρθρων σε αρκετές γλώσσες πάνω σε θέματα που αφορούν στην αρχαία ασκητική γραμματεία και την ορθόδοξη πνευματικότητα. Μετέφρασε τις Ερωταποκρίσεις των Aγίων Βαρσανουφίου και Ιωάννου σε δύο τόμους, στη σειρά των Πατέρων της Εκκλησίας που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο του Καθολικού Πανεπιστημίου της Αμερικής (2006-2007), καθώς επίσης και δύο τόμους με τίτλο Το Πρωτείο στην Εκκλησία (Primacy in the Church), εκδ. St Vladimir’s Seminary Press, 2016. Μεταξύ των πρόσφατων δημοσιευμάτων του συγκαταλέγονται και τα ακόλουθα βιβλία: Βαρθολομαίος: Αποστολή και Όραμα, μτφ. Β. Αργυριάδης (εκδ. Athens Bookstore, Αθήνα, 2018) (σε ελληνική μετάφραση) και Η Δημιουργία ως Μυστήριο: Σκέψεις γύρω από την Οικολογία και την Πνευματικότητα (Creation as Sacrament: Reflections on Ecology and Spirituality), εκδ. Bloomsbury, 2019, στα Αγγλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails