________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/30/2019

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΣΥΡΟΪΑΚΩΒΙΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ (ΦΩΤΟ)


Φως Φαναρίου
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής Του στην Σουηδία, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 το απόγευμα επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Εφραίμ των Συροϊακωβιτών χριστιανών στην Στοκχόλμη.
Τον Πατριάρχη και την συνοδεία Του υποδέχθηκε θερμά ο  Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Βενιαμίν Atas, μαζί με άλλους Συροϊακωβίτες επισκόπους και κληρικούς.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατέθεσε ένα στεφάνι στο μνημείο της Συριακής Aramean Sayfo και κατόπιν στον κατάμεστο από πιστούς Ναό έγινε προσευχή για όλους τους σύγχρονους μάρτυρες του Χριστιανισμού, κυρίως στην περιοχή της Ανατολής, που τόσο δοκιμάζεται από τον πολυετή πόλεμο στην Συρία.
Ομίλησε καταλλήλως ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζοντας την απαραίτητη συμβολή των Εκκλησιών στην υπόθεση της ειρήνης στον κόσμο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails