________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/23/2019

Ο ΠΙΣΙΔΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΖΑΜΠΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


Φως Φαναρίου
Ο διακεκριμένος ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Σωτήριος (ο από Κορέας), απευθύνει σημαντική επιστολή, την οποία παραθέτουμε στη συνέχεια, προς τον  Μητροπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα προς τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης Χρυσόστομο.
Ο Ζάμπιας Ιωάννης έφερε στο φως την επιστολή του Βολοκολάμσκ και του απάντησε δεόντως.
«Σας απευθύνω το γράµµα µου αυτό για να σας συγχαρώ εγκάρδια για την τεκµηριωµένη απάντησή σας στην ιταµή επιστολή, που κατά λάθος έστειλε σε Σας ο επιτιµητής των πάντων, ακόµη και του Οικουµενικού Πατριάρχου, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάµσκ κ. Ιλαρίων…», γράφει ο Μητροπολίτης Πισιδίας στον Μητροπολίτη Ζάμπιας, ψέγοντας εμμέσως πλην σαφώς τους Επισκόπους που στηρίζουν την τακτική του Πατριαρχείου της Ρωσίας. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Πισιδίας Σωτήριος είναι από τους πρώτους ιεράρχες που έλαβαν ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Δείτε τα σχετικά κείμενά του εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails