________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/25/2019

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα


Την κα Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, συνάντησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, στο Κεστεκίδειο Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019. 
Η κα Κεραμέως έφτασε στις Βρυξέλλες, για λίγες ώρες, προερχόμενη από Αμερική, και πρώτο της μέλημα, μεταξύ των λοιπών υπηρεσιακών συναντήσεων, ήταν να επισκεφτεί το Κεστεκίδειο Ελληνικό Σχολείο, το κτίριο του οποίου παραχωρεί η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου στο Ελληνικό Κράτος. Κατά την διάρκεια της σύντομης συνάντησης με τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Σχολείο, κυρίως όσον αφορά το κτιριακό συγκρότημα και τις ανάγκες που κατά καιρούς προκύπτουν. 

Η Υπουργός δεν έκρυψε την χαρά της για την συνάντηση αυτή με τον Σεβασμιώτατο, ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη για την πολυεπίπεδη προσφορά της στην ομογένεια, άκουσε με πολύ προσοχή και ενδιαφέρον τα ζητήματα που εθίγησαν από την πλευρά του Μητροπολίτου και δεσμεύτηκε για την συνέχεια της καλής συνεργασίας με την τοπική Εκκλησία. 
Παράλληλα, έλαβε επίσημη πρόσκληση να παρευρεθεί στις εορτές του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, οι οποίες θα λάβουν χώρα τον προσεχή Νοέμβριο, με την παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, την οποία και αποδέχτηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails