________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/17/2019

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ G9 ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. 
Ο Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον ποντίφικα για τα λείψανα του Αποστόλου Πέτρου που είχε δωρίσει στο Φανάρι.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «αδελφική ατμόσφαιρα», αναφέρει το Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας. Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκαν επίσης στο Casa Santa Marta μαζί με τις αντιπροσωπείες τους.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος και ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος.


Τα σκέρτσα της ιστορίας 
ΡΩΜΗ. Του Νίκου Τζωίτη
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι στη Ρώμη για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Κανονικού Δικαίου των Ανατολικών Εκκλησιών, όπου χθες εγκαινίασε τις εργασίες της, με μια πολύ σημαντική ομιλία. 
Σήμερα το πρωί μετά την επιστροφή του από τις εργασίες του Συνεδρίου, προκειμένου να συναντήσει κατ' ιδίαν τον Πάπα Φραγκίσκο, στον χώρο υποδοχής του Ξενώνα της Αγίας Μάρθας στο Βατικανό, όπου φιλοξενείται, συνάντησε την Επιτροπή που δημιουργήθηκε από τον Πάπα, την λεγόμενη G9, προκειμένου να τον συνδράμουν στην προσπάθεια του για την μεταρρύθμιση της Καθολικής Εκκλησίας. 


Ο Επίσκοπος Marcello Semeraro γραμματέας της επιτροπής, κάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εισέλθει στην αίθουσα συνεδριάσεως και τον τοποθέτησαν στη κεφαλή της τραπέζης συνεδριάσεως, για μια αναμνηστική φωτογραφία.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επί τη ευκαιρία απηύθυνε ένα σύντομο άλλα σημαντικό χαιρετισμό, λέγοντας: "Εμείς οι Ορθόδοξοι που δίνουμε μεγάλη σημασία και αξία στη Συνοδικότητα, μπορούμε να εκτιμήσουμε αυτό το έργο σας γύρω από τον Πάπα. Αυτό το έργο είναι για σας μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Προσευχόμαστε για την ευόδωση του". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails