________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/30/2019

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στα 100χρονα του Ι. Ναού Αγίας Βαρβάρας στο Κονέκτικατ

Από την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον πανηγύριζοντα την εκατονταετηρίδα του ναό της Αγίας Βαρβάρας.
Διακρίνεται ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ευλογών κατά την Μικρή Είσοδο. Φωτογραφία: GOA/Dimitrios Panagos

Του Θεοδώρου Καλμούκου 
30 Σεπτεμβρίου, 2019 
ΟΡΑΝΤΖ. ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ. Η κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας στην πόλη Orange (Οραντζ) του Κονέκτικατ γιόρτασε την εκατοστή επέτειο από την ίδρυσή της, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο οποίος έγινε με ενθουσιασμό δεκτός από τους ενορίτες όλων των ηλικιών και γενεών. 
Ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στην κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας, η οποία απέχει από τη Νέα Υόρκη δύο και πλέον ώρες, από το απόγευμα του Σαββάτου όπου τον υποδέχθηκαν ο ιερατικός προϊστάμενος π. Παναγιώτης Ορφανάκος, αξιωματούχοι του κοινοτικού συμβουλίου και πολλοί νέοι.
Ο Αρχιεπίσκοπος είχε θέσει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της επίσκεψής του συνάντηση με νέους και νέες της κοινότητας, η οποία έγινε μέσα σε ατμόσφαιρα άνεσης και οικειότητας. Οι νέοι άκουσαν με προσοχή τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα τους είπε πως «δεν είναι μόνο το παρόν της Εκκλησίας, όχι απλώς το μέλλον, αλλά πως όλοι έχουμε να μάθουμε πολλά από εσάς».
Ακόμα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είπε στους ενήλικους νέους αμφοτέρων των φύλων να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους και θέσεις στην κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας, συμπεριλαμβανομένου και του κοινοτικού συμβουλίου. 
Διεξήχθη διάλογος ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο και τους νέους για θέματα της Ορθόδοξης Πίστης.

Το βράδυ του Σαββάτου, έγινε το επίσημο δείπνο της κοινότητας στην αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων Cascade στην πόλη Hamden (Χάμντεν) του Κονέκτικατ στο οποίο παρακάθισαν εκατοντάδες ενορίτες της κοινότητας, ενώ παρόντες ήταν ο γερουσιαστής Richard Blumenthal (Ρίχαρντ Μπλούμενθαλ) και η ομογενής βουλευτής Θέμις Κλαρίδη. 
Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «αρμόζει σε μία τέτοια επέτειο να σταματήσουμε για λίγο και να αναλογιστούμε, να θυμηθούμε και να θεωρήσουμε όλα όσα έχουν συμβεί κατά τα εκατό χρόνια». 
Εκανε αναφορά στους ιδρυτές της κοινότητας, λέγοντας πως «ήλθαν στην Αμερική αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Οικοδόμησαν καινούργια σπίτια και καινούργιες επιχειρήσεις, αλλά δεν ξέχασαν ποτέ την ανάγκη να οικοδομήσουν επίσης έναν πνευματικό οίκο, έναν Οίκο για τη Λατρεία του Θεού». Και συμπλήρωσε πως «βρισκόμαστε εμείς εδώ σήμερα και γιορτάζουμε επειδή εκείνη η γενιά ήταν πραγματικά μεγάλη για την αγάπη της στον Κύριο, ας είναι η μνήμη τους αιωνία». 
Το πρωί της Κυριακής, ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον Ορθρο και προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας βοηθούμενος από τον ιερατικό προϊστάμενο π. Παναγιώτη Ορφανάκο και τον εφημέριο π. Στίβεν Σαρίγιαννη, στον κατάμεστο ναό της Αγίας Βαρβάρας. 
Στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ανάμεσα στα άλλα, πως «αυτό το Σαββατοκύριακο γιορτάζουμε εκατό χρόνια της χάριτος του Θεού σ’ αυτή την κοινότητα» και συμπλήρωσε πως «μία τέτοια κοινότητα ευδοκιμεί αληθινά μόνο όταν τα μέλη της βλέπουν το ένα το άλλο ως οικογένεια και όχι απλώς ως συνενορίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails