________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/17/2019

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (18-19 Οκτωβρίου 2019)


Δημοσιεύουμε στη συνέχεια το πλήρες πρόγραμμα της επισκέψεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Θεσσαλονίκη, το διήμερο 18-19 Οκτωβρίου 2019. 
Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου το απόγευμα θα υποδεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο ΥΜΑΘ ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος θα ενημερώσει αναλυτικά τον Πατριάρχης για το σύνολο των πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει προκειμένου η Μακεδονία και η Θράκη να επιστρέψουν στο δρόμο της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικής οικονομίας. 
Στη συνέχεια ο κ. Καράογλου θα συνοδεύσει τον Πατριάρχη στον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς. Εκεί θα ενημερωθεί για το έργο των υπηρεσιών και θα ξεναγηθεί στη μόνιμη έκθεση που υπάρχει στο χώρο, στην οποία αποτυπώνονται οι εργασίες αναστήλωσης, συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών στα αθωνικά κτίρια.


Σημειώνουμε ότι ο Πατριάρχης θα τελέσει τα Θυρανοίξια του μικρού αλλά ιστορικού παρεκκλησίου του Αγίου Ελευθερίου στις φυλακές, στο Επταπύργιο. 
Ο ναός είχε υποστεί από τον χρόνο και το κλίμα του συγκεκριμένου χώρου εκτεταμένες βλάβες, πρόσφατα συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την κατασκευή του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails