________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/18/2019

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, το απόγευμα, στην Αίθουσα Τέχνης της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, εγκαινίασε Έκθεση Φωτογραφίας των Alberto Modiano, Berge Arabian Emine Ülkerim, Migirdic Arzivyan και Νικολάου Μαγγίνα. 
Ένας έλληνας, ένας εβραίος, δύο αρμένιοι και μια τούρκισα μουσουλμάνα, εκθέτουν από 25 φωτογραφίες ο καθένας, με θέματα θρησκευτικά. Πέντε φωτογράφοι από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις, μιλούν με τα έργα τους για τον σεβασμό στην ετερότητα και την σημασία της αλληλοκατανόησης.




Ο έλληνας φωτογράφος και δημοσιογράφος Νικόλαος Μαγγίνας, ο οποίος καλύπτει την Πατριαρχία Βαρθολομαίου από την αρχή της - όπως είπε ο ίδιος ο Πατριάρχης -, είπε κατά τα εγκαίνια της έκθεσης: 
"Είναι η πρώτη φορά που εμείς, πέντε φωτογράφοι, οι οποίοι ζούμε στην ίδια μεγάλη και ιστορική Πόλη, στη Βασιλίδα των πόλεων, αν και έχουμε διαφορετική θρησκευτική πίστη και πολιτιστική παράδοση, συναντώμεθα και ενώνουμε την τέχνη μας, διασταυρώνουμε τους πολιτισμούς μας, για να στείλουμε ένα κοινό μήνυμα. Το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού και της αγάπης για τον συνάνθρωπο που διαφέρει, για τον κάθε άνθρωπο. Το μήνυμα αυτό συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ. 
Πρόκειται για τις τρεις ιερές ημέρες των τριών μονοθεϊστικών Θρησκειών, Ιουδαϊκής, Χριστιανικής, Μουσουλμανικής. 
Και πιστεύουμε πως το μήνυμά μας, διαχρονικά επίκαιρο, αποκτά ιδιαίτερη αξία και σημασία καθώς αντιπροσωπεύει το ίδιο πνεύμα από το οποίο εμφορείται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος και από το οποίο διδασκόμαστε.. 
Οι συνάδελφοι φωτογράφοι Alberto Modiano, Berge Arabian, Emine Ülkerim, Mıgırdiç Arzivyan και o υποφαινόμενος , αν και ανήκουμε σε διαφορετικούς θρησκευτικούς χώρους, ενώνουμε τις διαφορετικές ματιές μας για την πραγματοποίηση αυτής της Εκθέσεως. 
Εκ μέρους όλων, σας ευχαριστώ θερμά για την αποψινή παρουσία σας και για τα καλά λόγια που ακούστηκαν για την προσπάθειά μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails