________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/20/2019

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟ (ΦΩΤΟ)


Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, συλλειτουργώντας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο, τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων του τρισυπόστατου Ιερού Ναού των Αγίου Στυλιανού, Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στο Sutherland Shire – Gymea, Σύδνεϋ. 
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Στυλιανού, θεμελιώθηκε το 1995 και αφιερώθηκε στον Άγιο Στυλιανό προς τιμήν του προστάτη Αγίου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού. Έκτοτε οι εργασίες ανοικοδομήσεως προχώρησαν και σύντομα ο Ναός ολοκληρώθηκε, με την επιστασία του αξίου προϊσταμένου π. Κωνσταντίνου Βαρυπάτη. 


Στην ακολουθία των Εγκαινίων παρέστησαν αρκετοί ιερείς, οι δημοτικές αρχές του τόπου, αρκετοί βουλευτές, ενώ παρών ήταν και ο Γερουσιαστής κ. Andrew Bragg ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Χώρας, ο οποίος μάλιστα ανέγνωσε και θερμό μήνυμα εκ μέρους του. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ομίλησε καταλλήλως για το νόημα των εγκαινίων του Ναού, ευχαρίστησε τους δύο παρισταμένους Αρχιερείς, τους ευεργέτες και δωρητές του Ναού και εν συνεχεία μοίρασε στους πιστούς την ευλογία των Εγκαινίων. 
Ακολούθησε πανηγυρικό εόρτιο γεύμα, κατά τη διάρκεια του οποίου ομίλησαν οι εκπρόσωποι των Αρχών.
Εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails