________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/25/2019

Ο Μητροπολίτης Βελγίου στα γενέθλια της διαδόχου του Βελγικού Θρόνου


Στις εορτές για τα 18α γενέθλια της διαδόχου του Βελγικού θρόνου Πριγκίπισσας Ελισάβετ, Δουκίσσης της Βραβάνδης και πρωτότοκης θυγατέρας του Βασιλέως Φιλίππου, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ως αντιπρόσωπος του συνόλου των Ορθοδόξων στο κράτος του Βελγίου.
Κατά το βασιλικό πρωτόκολλο και την τάξη ο ή η διάδοχος του θρόνου, μόλις συμπληρώσει τα 18α γενέθλια αναλαμβάνει ευθύνες και σε περίπτωση που ο βασιλιάς δεν θα μπορεί, για οποιονδήποτε λόγο, να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, αναλαμβάνει το θρόνο του.
Η μεγάλη τελετή και δεξίωση για τον εορτασμό των γενεθλίων της Πριγκίπισσας έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2019, στα Ανάκτορα, στο κέντρο των Βρυξελλών, ενώ προσκεκλημένοι ήταν οι συγγενείς των βασιλέων, πολιτικοί παράγοντες της χώρας, οι θρησκευτικοί ηγέτες, τα στελέχη της βασιλικής αυλής και ογδόντα ακόμα νέοι, οι οποίοι φέτος συμπληρώνουν το 18ο έτος.


Εντυπωσιακός ήταν ο λόγος της Πριγκίπισσας προς τους επίσημους καλεσμένους της, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα για την ενασχόληση της νεολαίας του Βελγίου με τα κοινά και την λήψη νέων πρωτοβουλιών που θα αναδείξουν περισσότερο το βασίλειο.
Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας μετέφερε στην διάδοχο Ελισάβετ τις ευχές της Ορθόδοξης Εκκλησίας για υγεία και κάθε πρόοδο στις σπουδές της, ενώ της προσέφερε μία εικόνα, βυζαντινής τεχνοτροπίας, της προστάτιδός της Οσίας Ελισάβετ, με αφιέρωση σαν ενθύμιο των γενεθλίων της και επιστηριγμό για το μέλλον της.
Εκ της Ι. Μητροπόλεως ΒελγίουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails