________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/20/2019

ΤΟ "ΑΘΗΝΑΓΟΡΕΙΟ" ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΙΕΒΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)



Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στο ξενοδοχείο «New York Hilton Hotel», παρέλαβε το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο του απένειμε το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέδωσε στον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο, Πρόεδρο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, Εξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τον Διοικητή του Τάγματος των Αρχόντων Δρ Αντώνιο Λυμπεράκη. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, είχε δηλώσει σχετικά πως «ο Μακαριότατος Μητροπολίτης Επιφάνιος είναι αφοσιωμένος υπερασπιστής της θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς τα προνόμιά του αμφισβητούνται ή κι ακόμα απορρίπτονται από μερικούς και τίθενται υπό τρομερή πίεση από άλλους. Ηδη στην Ουκρανία έχει επιδείξει Σολομώντεια σοφία η οποία απαιτείτο για την ενότητα της Εκκλησίας και την καθιέρωσή της ως ένα αναπόσπαστο μέλος στην ομάδα των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών».
Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος πρ. Αμερικής Δημήτριος, ιεράρχες Μητροπόλεων των Η.Π.Α. και πλήθος προσκεκλημένων. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails