________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/28/2019

Κέντρο απεξάρτησης στη Μελβούρνη με την προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχου


Κέντρο αποτοξίνωσης εξαρτησιογόνων ουσιών ιδρύεται στη Μελβούρνη με την προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, όπως εξήγγειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος κατά την πρόσφατη περιοδεία του στη πρωτεύουσα της Βικτώριας. 
Το Κέντρο αποτοξίνωσης δημιουργείται διότι το 38% των νέων στην ευρύτερη περιοχή της Μελβούρνης κάνουν χρήση ναρκωτικών και εξαρτησιογόνων ουσιών με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές επιπτώσεις στις οικογένειες, στα σχολεία αλλά και στα ίδια τα παιδιά. 
«Η Εκκλησία μέχρι τώρα έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην τρίτη ηλικία. Τα ιδρύματα φροντίδας των ηλικιωμένων με την επωνυμία «Βασιλειάδα» είναι γνωστά σε όλη την Αυστραλία. Ήδη κτίζουμε άλλα πέντε τέτοια ιδρύματα τώρα: στην Πέρθη, στην Αδελαΐδα, στο Σύδνεϋ, στην Καμπέρα και στη Μελβούρνη, με προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Πρέπει όμως να δούμε και τα νέα παιδιά», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή γίνεται χημικός πόλεμος στην Αυστραλία και δεν έχουμε, δυστυχώς, συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της καταστάσεως». 


Εμπνευστής της ιδέας αυτής ήταν ο ίδιος ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, ο οποίος ενημερώθηκε για την κρισιμότητα της καταστάσεως από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και, αμέσως, προέτρεψε να δημιουργηθεί κέντρο απεξάρτησης για τους νέους που βασανίζονται από τη μάστιγα των ναρκωτικών. 
Η μέριμνα για την υλοποίηση του προγράμματος ανετέθη στον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Northcote Αρχιμανδρίτη Ευμένιο Βασιλόπουλο και η νέα αυτή υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του «Άξιον εστί». 
Οι ιερείς της Μελβούρνης αγκάλιασαν την πρωτοβουλία με πολλή αγάπη και συγκίνηση, διότι πραγματικά αναγνωρίζουν την ανάγκη μέριμνας της Εκκλησίας για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την προτροπή και τη στοργική φροντίδα προς το μακρινό ποίμνιο της Μελβούρνης.
O Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος βρέθηκε το τελευταίο τετραήμερο και πάλι στην Μελβούρνη, προκειμένου να επικοινωνήσει με την εκεί ομογένεια. 


Κατά τις ημέρες τις εκεί διαμονής του τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του π. Χριστοφόρου Κρικέλη, υιού ιερέως, ο οποίος θα υπηρετήσει στις κεντρικές υπηρεσίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ. 
Παράλληλα συνεκάλεσε Ιερατική Σύναξη στην οποία ομίλησε με θέμα «Ο ιερέας και η σχέση του με τον σύγχρονο άνθρωπο». Στο πλαίσιο της Ιερατικής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος είχε προσκαλέσει ομάδα ειδικών ιατρών, οι οποίοι ανέπτυξαν στους ιερείς ζητήματα σχετικά με τις ψυχικές παθήσεις και την άνοια, δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό μεταναστών πάσχουν στην Μελβούρνη από κατάθλιψη και άνοια. 
Η ιατρική επιστημονική ομάδα σε συνεργασία με τις κατά τόπους ενορίες και τους ιερείς θα δημιουργήσουν κέντρα ενημέρωσης και φροντίδας, κυρίως για τα μοναχικά άτομα της τρίτης ηλικίας. Για το σκοπό αυτό ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους ιερείς να ενεργοποιηθούν ώστε οι αίθουσες των ενοριών να αποτελέσουν χώρο συνάντησης των ηλικιωμένων και παράλληλα χώρο επιμόρφωσης. 


Ο Σεβασμιώτατος για την εορτή του Αγίου Δημητρίου προεξήρχε στην ακολουθία του εσπερινού στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Prahran, ενώ ανήμερα προεξήρχε τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ascot Vale, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος και Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails