________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/22/2019

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

φωτογραφίες: Αριστείδης Βικέτος

Η τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην Αθωνική Πολιτεία, σφραγίζεται με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος. 
Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν σήμερα, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Γαβριήλ με την Αδελφότητα. 
Παρόντες στην υποδοχή ήταν και οι Καθηγούμενοι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και της Ι. Μονής Ξενοφώντος Αλέξιος. 
Επί τη αφίξει του Πατριάρχου, ο οποίος γιορτάζει σήμερα την 28η επέτειο από την εκλογή Του στον Πρώτο Θρόνο της Ορθοδοξίας, εψάλη Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής, μετά το πέρας της οποίας προσφώνησε τον Παναγιώτατο ο Ηγούμενος, Γέροντας Γαβριήλ και προσέφερε στον Πατριάρχη μια εικόνα του Παντοκράτορα Χριστού και εγκόλπια. 
Αντιφώνησε ο Πατριάρχης τονίζοντας την σημασία του αγώνα για τους μοναχούς καθώς και το ανύστακτο ενδιαφέρον της Μεγάλης Εκκλησίας για τον Αγιορείτικο Μοναχισμό. 
Ακολούθως ο Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Ηγουμένου της Μονής Παντοκράτορος, Βησσαρίωνος και στη συνέχεια τέλεσε αγιασμό και εγκαινίασε την ανακαινισθείσα πτέρυγα της Μονής.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails