________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/20/2019

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


φωτογραφίες: Αριστείδης Βικέτος
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
Πατριαρχική Θεία Λειτουργία από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων του νέου Καθολικού της Μονής. 
Συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Δράμας Παύλος, Λαοδικείας Θεοδώρητος, Σιδηροκάστρου Μακάριος και Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος. 
Επίσης, συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος και οι Καθηγούμενοι των Αγιορείτικων Μονών: Βατοπαιδίου Εφραίμ, Ιβήρων Ναθαναήλ, Σίμωνος Πέτρας Ελισσαίος, Παντοκράτορος Γαβριήλ, Διονυσίου Πέτρος, Σταυρονικήτα Τύχων και Χιλανδαρίου Μεθόδιος. 
Παρέστησαν: ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι άλλων Αρχών και πλήθος προσκυνητών.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Πατριάρχης τέλεσε Τρισάγιο για τους κτίτορες της Μονής.
Ακολούθησε εόρτιος δεξίωσις στο Αρχονταρίκι, όπου ο Πατριάρχης απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε δωρητές και ευεργέτες της Μονής.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails