________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/26/2019

40 χρόνια ιεροσύνης του εφημέριου του Αννοβέρου π. Γεράσιμου Φραγκουλάκη


Αναστάσιος Π. Μπαμπαχμίδης
Μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, ο Ελληνισμός του Αννοβέρου, τίμησε τον π. Γεράσιμο, για τα 40 χρόνια προσφοράς του στον εκκλησιαστικό βίο. Για ορισμένους μπορεί οι εκδηλώσεις, «40 χρόνια ιεροσύνης του Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμου», στο Αννόβερο να ήταν ήσσονος σημασίας, αλλά σίγουρα όμως, κανείς δεν αμφιβάλλει, πως οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ωφέλησαν τον ελληνισμό του Αννοβέρου και αυτός ο Ελληνισμός τελικά, βγήκε κερδισμένος. 
Μια τιμητική εκδήλωση, ίσως καθαρά εκκλησιαστική, ξεπέρασε τα όρια των προσδοκιών των διοργανωτών και δικαίωσε αυτούς που πίστεψαν στις δυνατότητες και στις ικανότητες του τιμωμένου, μέσα από μια σαραντάχρονη διαδρομή και πορεία του, στα εκκλησιαστικά θέματα, της εκπαίδευσης και των θεμάτων του Ελληνισμού. 
Τον π. Γεράσιμο τίμησε ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, δια του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, ο οποίος και παρέδωσε την επιστολή Του, που απονέμει στον π. Γεράσιμο το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου. 
Επίσημα προσκεκλημένοι και πλήθος κόσμου, παρακολούθησαν τις τιμητικές εκδηλώσεις, που διήρκεσαν τρεις ημέρες. 


Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα σε μια σεμνή, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρόντος και του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, αλλά και πλήθος άλλων αρχιερέων, απονεμήθηκαν τα εύσημα στον π. Γεράσιμο. 
Ο κ. Αυγουστίνος Γερμανίας, εξήρε το ήθος και το ύφος του τιμωμένου, τόνισε τον σημαντικό ρόλο και την συμβολή του στα θέματα της Ορθοδόξου εκκλησίας, της εκπαίδευσης, σημειωτέων, ο π. Γεράσιμος υπήρξε παράλληλα και εκπαιδευτικός σε ελληνικές τάξεις, διδάσκοντας την ελληνική, ως μητρική γλώσσα, στα ελληνόπουλα, αλλά και στην σαραντάχρονη πορεία και διαδρομή, στο σύνολο του έργου του. 
Ο πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας Αννοβέρου κ. Δημοσθένης Παπαδόπουλος, εξ ονόματος όλων των μαζικών ελληνικών φορέων της περιοχής, αναφέρθηκε στην αμέριστη συμπαράσταση και αγαστή συνεργασία του π. Γεράσιμου, με τους φορείς του Ελληνισμού. Τόνισε τις καινοτόμους ενέργειές του, στον κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό τομέα, καθώς και στο ευγενές μέλημα της ομοψυχίας των Ελλήνων της περιοχής, να οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στον π. Γεράσιμο. Στο τέλος της ομιλίας του και αφού τον ευχαρίστησε προσωπικά, του παρέδωσε επιταγή ενός χρηματικού ποσού, για τις ανάγκες της ενορίας. 


Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, του κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας, Υπουργός Πολιτισμού κ. Grant Hendrik Tonne, έκανε αναφορά στον σεβασμό και την διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας, αλλά και ανάγκη ενσωμάτωσης στην χώρα υποδοχής και διαβίωσης. Σε ένα μεγάλο βαθμό προς την κατεύθυνση αυτή, συμβαδίζει και το έργο της εκκλησίας. 
Οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι της πόλης κ. κ. Marc Hansmann της SPD και Belit Onay των Grüne, απέδωσαν εύφημη μνεία στο έργο και την προσωπικότητα του π. Γεράσιμου. Εκπρόσωποι των άλλων εκκλησιών, πολιτικοί, οι πρόξενοι της Ελλάδος στο Αμβούργο κ. Μιχαήλ Αγγελόπουλος, καθώς επίσης και ο συνάδελφός του Ιταλός Dr. Taborri, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους, χαιρέτησαν και έδειξαν την αγάπη και τον σεβασμό τους, στο πρόσωπο του τιμώμενου. 
Κλείνοντας, να πούμε πως, δια μέσου της τιμητικής αυτής εκδήλωσης για τα 40 χρόνια ιεροσύνης του π. Γεράσιμου, τιμήθηκε διαχρονικά και ο Ελληνισμός του Αννοβέρου για την 60χρονη πορεία και παρουσία του, εδώ στην βόρεια Γερμανία. 
Στον Οσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεράσιμο, ευχόμαστε πολλά τα έτη και πάντα Άξιος! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails