________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/19/2019

ΟΤΑΝ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΤΙ Η ΣΕΡΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ "ΑΠΕΔΕΧΘΗ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ"


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Η Ι. Μητρόπολη Πειραιώς πανηγυρικά ανακοίνωσε ότι στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς κατά την Κυριακή 20/10/2019, το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο θα συμμετάσχουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 
Πέρασαν, φαίνεται, οι εποχές που ο Πειραιώς Σεραφείμ έγραφε εναντίον της Σερβικής Εκκλησίας, λόγω των "οικουμενιστικών" της ανοιγμάτων, αλλά και λόγω της καθαίρεσης του πρ. Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου, ο οποίος τελικά προχώρησε σε σχίσμα.
Ξέχασε πια ο φίλτατος άγιος Πειραιώς τα "πύρινα" κείμενά του υπέρ του σχισματικού Αρτεμίου και εναντίον της Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας, διακεκριμένο μέλος της οποίας τυγχάνει ο Σεβ. Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, με τον οποίον θα συλλειτουργήσει αύριο.
Παραθέτω, στη συνέχεια, ένα σχετικό με τα παραπάνω κείμενό μου από την "Ιδιωτική Οδό" μου και παραπέμπω για τα υπόλοιπα εδώ.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012
Το κείμενό μου Τα αναθέματα του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ, είχε, καθώς απεδείχθη, πολλές ...παρενέργειες.
Εν πρώτοις με τίμησε με δύο απαντητικές επιστολές του ο Σεβ. Πειραιώς τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.
Εν συνεχεία απάντησε στον κ. Σεραφείμ ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου και Τήνου Νικόλαος. Στον κ. Νικόλαο απάντησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, για να δεχθεί αμέσως μια δευτερολογία, ας πούμε του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου.
Στον Σεβ. Πειραιώς επιφυλάσσομαι να απαντήσω όταν βρω λίγο χρόνο. Επί του παρόντος περιορίζομαι να σχολιάσω κάτι που έγραψε ο Άγιος Πειραιώς στο τέλος της επιστολής του προς τον κ. Νικόλαο και δεν έτυχε, εξ' όσων γνωρίζω, της δεούσης προσοχής:
Η Ιεραρχία της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος δεν αποδέχεται τους εκβιασμούς των Σιωνιστικών διεθνών Κέντρων, όπως απεδέχθη δυστυχώς η Ιεραρχία της αδελφής ομοδόξου Σερβικής Εκκλησίας για την Ισλαμοποίηση του Κοσσόβου, καρατομώντας αδίκως και αντικανονικώς τον Κανονικό Επίσκοπο Ράτσκας και Πριζρένης κ.κ. Αρτέμιο, όπως απεδείχθη πασιδήλως πλέον από την γνωστή Απόφαση  1410/2010 του Στ  Ποινικοῦ Τμήματος του Αρείου Πάγου της χώρας μας, που κονιορτοποίησε τα ψεύδη της Σερβικής Ι. Συνόδου και της Σερβικής Πολιτείας κατά του δήθεν «καταχραστού» και όντως αγίου Επισκόπου Ράτσκας και Πριζρένης κ.κ. Αρτεμίου. 
Από την τοποθέτηση αυτή του Σεβ. Πειραιώς προκύπτουν αβίαστα τα εξής ερωτήματα:


1. Τα Σιωνιστικά διεθνή Κέντρα εκβιάζουν την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος; Για ποιο ή για ποια θέματα συγκεκριμένα; Η δε Ιεραρχία δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς αυτούς μετά από σχετική απόφασή της; Ή πρόκειται για μια "ανεπίσημη" στάση;
2. Η Ιεραρχία της Σερβικής Εκκλησίας ενέδωσε στους εκβιασμούς των Σιωνιστών συντελώντας στην "Ισλαμοποίηση του Κοσσόβου" επειδή "καρατόμησε" τον πρ. Ράτσκας και Πριζρένης Αρτέμιο; Δηλαδή η Σερβική Εκκλησία πρόδωσε και τους ιερούς κανόνες (με την "αντικανονική" αποπομπή Αρτεμίου) και την πατρίδα της, υποκύπτοντας στον Διεθνή Σιωνισμό για να γίνει το λίκνο της Σερβικής Ορθοδοξίας, το Κόσσοβο, ισλαμικό;
Δεν νομίζει ο Άγιος Πειραιώς ότι αυτές είναι φοβερές κατηγορίες από μέρους του για την αδελφή Εκκλησία της Σερβίας; Και εκτοξεύονται μάλιστα από έναν ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος απαντά σ' έναν Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο (!) που δεν έθιξε καν τέτοιο θέμα. 
3. Αγνοεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς ότι ο πρ. Ράτσκας και Πριζρένης Αρτέμιος συνέστησε σχισματική Εκκλησία και αποτελεί πλέον μια ακόμη πληγή στο σώμα της Σερβικής Εκκλησίας; Ο Αρτέμιος είναι "άγιος" και η Σερβική Ι. Σύνοδος αναλώθηκε σε "ψεύδη" εναντίον του; Οι Σέρβοι ιεράρχες και προδότες και ψεύτες;
Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς συμμερίζεται τους χαρακτηρισμούς "ληστοσυμμορίτες" και "σατανάδες" και άλλους παρόμοιους χυδαίους, τους οποίους προσάπτουν στους Σέρβους ιεράρχες από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός "αποτειχισμένοι" τινές.
Με όσα όπως έγραψε υποθάλπει - δυστυχώς - ανάλογες συμπεριφορές... Έστω και αν δεν είναι στις προθέσεις του. Κι αυτό θα πρέπει να τον προβληματίσει σοβαρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails