________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/26/2019

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ (ΦΩΤΟ)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, κατά την Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε στον Μετόχι του Παναγίου Τάφουν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Νιχώρι του Βοσπόρου.
Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το Μετόχι επί τη Θρονική Εορτή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που γιορτάζεται την ημέρα της μνήμης του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, 23 Οκτωβρίου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Βησσαρίων. 
Τον Πατριάρχη προσεφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, ο οποίος προσέφερε στον Παναγιώτατο αναμνηστικά δώρα.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, ο Θεοφιλ. Εψηφισμένος Επίσκοπος Τράλλεων κ. Βενιαμίν, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου με τον σύζυγό της πρέσβη Ιωάννη Ραπτάκη, ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. Λάκης Βίγκας και πολλοί πιστοί από την Πόλη. 
Ακολούθησε δεξίωση στην Αίθουσα του Μετοχίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails