________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/31/2019

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Με εγκαρδιότητα έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, την Ιερά Καθέδρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. 
Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον κ.Κυμπουρόπουλο για την περιφανή εκλογή του στην Ευρωβουλή αλλά και συνολικά για τη μέχρι σήμερα πορεία του, επισημαίνοντας ότι αποτελεί παράδειγμα όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία αλλά για το σύνολο της κοινωνίας. Του ευχήθηκε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της θητείας του, να συμβάλλει, με την εμπειρία και τις γνώσεις του, στην ενίσχυση και εδραίωση των πολιτικών ίσων ευκαιριών για τα ΑμεΑ και για την ισότιμη πρόσβασή τους σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής. Ταυτόχρονα ο Παναγιώτατος, επεσήμανε ότι ως κοινωνία οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή διάκρισης που μπορεί να εκδηλώνεται προς τα άτομα με αναπηρία, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη συμπαράστασή του προς τις οικογένειες τους, οι οποίες συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με κοινωνικά στερεότυπα αλλά και ποικίλες δυσκολίες. 


“Το μήνυμά μας είναι αξιοπρεπής ζωή και ίσες ευκαιρίες για όλους”, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 
Από την πλευρά του ο κ.Κυμπουρόπουλος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την συνάντηση που είχαν και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητές του στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και για την συμμετοχή του σε διάφορες Επιτροπές του, όπως αυτή των Ανθρωπινών Δικαιωμάτων. Προηγουμένως, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου, όπου και προσκύνησε απότμημα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας


1 σχόλιο:

  1. Αυτός είναι ο Βαρθολομαίος! Μεγάλη η χαρά μας για το ήθος του πατριάρχη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails