________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/28/2021

Ο ΓΕΡΩΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ


Φως Φαναρίου 
Ο επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Andriy Yermak συναντήθηκε την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 με τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Κίεβο τον προσεχή Αύγουστο, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ουκρανίας. 
"Ο Volodymyr Zelenskyy είναι Πρόεδρος που δεν χρησιμοποιεί την Εκκλησία για πολιτικούς σκοπούς", είπε ο Andriy Yermak, ο οποίος ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. 
Τόνισε ότι ολόκληρη η χώρα προσβλέπει στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στη συμμετοχή του στον εορτασμό της 30ής επετείου της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και διαβίβασε χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy. 


Ο Andriy Yermak διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία. 
Από την πλευρά του και ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αναμενόμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία τον Αύγουστο θα προετοιμαστεί και θα πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σημείωσε, επίσης, την ειλικρίνεια και την υποστήριξη του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy, η οποία επιβεβαιώθηκε με την επίσκεψη του στην Μητέρα Εκκλησία και τη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη τον Οκτώβριο του 2020. 
Ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ τόνισε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο προσεύχεται για το τέλος του πολέμου στο Ντονμπάς και την ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς και για το τέλος της πανδημίας COVID-19 στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails