________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/29/2021

Επίσημη επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας 
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Εξοχ. κυρία Wendy R. Sherman, ο οποία έγινε δεκτή με ιδιαίτερη τιμή. 
Στα προπύλαια του Πατριαρχείου την Εξοχ. κ. Υπουργό, η οποία συνοδευόταν από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Εξοχ. κ. David Satterfield και συνεργάτες της, καλωσόρισαν οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, Αρχιμ. κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος. Ακολούθως, η κυρία Sherman, ο κ. Satterfield και οι συνοδοί τους, επισκέφθηκαν τον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό. 


Στη συνέχεια, την υψηλή επισκέπτρια υποδέχθηκε εγκαρδίως ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή της. 
Στο επίκεντρο της συναντήσεώς τους, κατά την οποία παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και στελέχη του Πατριαρχείου, ο Εξοχ. Πρέσβης Satterfield και οι συνεργάτες της κυρίας Υπουργού, τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και έγινε αναφορά στις παλαιότερες Πατριαρχικές επισκέψεις στις ΗΠΑ, καθώς και στην προσεχή που θα γίνει τον Οκτώβριο. Ακόμη, ο Πατριάρχης ανέπτυξε στην κ. Sherman τις προτεραιότητες και τις δραστηριότητες της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας, οι οποίες, πέραν των άλλων, αποβλέπουν και στην ειρήνη του σύμπαντος κόσμου. Τέλος, η Α.Θ. Παναγιότης ευχήθηκε ασφαλή και καρποφόρο συνέχιση της περιοδείας της Εξοχοτάτης τις προσεχείς ημέρες από την Τουρκία προς χώρες της Άπω Ανατολής. 
Η κ. Υπουργός από την πλευρά της μίλησε για το ενδιαφέρον της χώρας της για τις θρησκευτικές ελευθερίες σε όλο τον κόσμο και για τον σεβασμό της προς τον ιστορικό θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον ρόλο του σήμερα διεθνώς.
Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails