________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/26/2021

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ Θ. ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ)


«Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» 
Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων και της προβολής της ιστορικής Συλλογής Σακκουλίδη, η οποία στεγάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης της καθ’ Ημάς Ανατολής διοργανώνει κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων υπό τον τίτλο «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» για την πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης. 
Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 
Σταύρος Θ. Ανεστίδης, Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή. Σελίδες από την νεότερη ιστορία της. Προσωπογραφική θεώρηση. 
O υποδιευθυντής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών δρ. Πολιτικής Επιστήμης Σταύρος Θ. Ανεστίδης παρουσιάζει την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή και την νεότερη ιστορία της, ιστορία που θεμελιώνεται στον διάλογο την πνευματικής παρακαταθήκης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και της Φαναριώτικης παιδείας και στην εναλλαγή της παραδόσεως και της ανανεώσεως. 
Ο Σταύρος Θ. Ανεστίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1960. Είναι Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, με επιστημονικά ενδιαφέροντα που επικεντρώνονται στην ιστορία των ιδεών στην Κωνσταντινούπολη και την Μικρά Ασία στον ύστερο 19ο αιώνα. Άρθρα και μελετήματά του δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2002 είναι υποδιευθυντής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών. Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αθήναις Μεγαλοσχολιτών από το 2015. Πρόσφατη μελέτη του για την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή: Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής Πάνθεον. Δεκαεπτά προσωπογραφίες, Αθήνα, Σύνδεσμος των εν Αθήναις Μεγαλοσχολιτών, 2019, σσ. 216 + εικ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails