________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/18/2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (12-15 ΜΑΪΟΥ 2021)

Φωτ. Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη την Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021, στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στα Πριγκηπόννησα, για ολιγοήμερη ανάπαυση και περισυλλογή. Συν Θεώ ο Παναγιώτατος, ο οποίος συνοδεύεται από τον Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλο κ. Ιάκωβο και τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη, θα επιστρέψει στο Φανάρι την Παρασκευή 14 Μαΐου. 
Προ της αναχωρήσεώς του, ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Τρανουπόλεως κ. Γερμανό, Αρχιερατικώς Προϊστάμενο της Περιφερείας Σταυροδρομίου, στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Ταξείμ, προκειμένου να του ευχηθεί για τα ονομαστήριά του. 
Ακροάσεις 
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση: 
- Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλο, Πατριαρχικό Έξαρχο Μάλτας, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ. 
- Τον Σεβ. Μητροπολίτη των Συροϊακωβιτών της Πόλεως κ. Γιουσούφ Τσετίν, με τη συνοδεία του, ο οποίος συνεχάρη τον Παναγιώτατο και δι' Αυτού το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας με την ευκαιρία του εορτασμού του Πάσχα. 
- Τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Βοσπόριο, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του. 
Επί τη μνήμη του Αγίου Γερμανού, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης επισκέφθηκε, την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021, τους τάφους των προκατόχων του Γερμανού Δ ́, ιδρυτού της Ι. Θεολογικής Σχολής Χάλκης, ο οποίος αναπαύεται στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, και Γερμανού Ε ́, στον αυλόγυρο του Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος, και έψαλε Τρισάγια υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων αυτών ψυχών, δεηθείς και υπέρ των ομωνύμων τους αειμνήστων Μητροπολιτών Σάρδεων και Πισιδίας, Αίνου και Θεοδωρουπόλεως. 
* * * 
Ο Πατριάρχης, το Σάββατο, 15 Μαΐου, συμπροσευχήθηκε στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό κατά το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Γέροντος Νικαίας κυρού Κωνσταντίνου. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, με συλλειτουργούς τους Σεβ. Μητροπολίτες Σηλυβρίας κ. Μάξιμο και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails