________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/24/2021

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ST. GALLEN ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ


Με την δέουσα τάξη και συμφώνως με τα επιβληθέντα υπό της Ελβετικής Συνομοσπονδίας και του Καντονίου του St. Gallen περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid–19, εορτάστηκε και εφέτος η εορτή των Αγίων θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην φερώνυμη Ενορία της Μητροπόλεως Ελβετίας στο St. Gallen (Β.Α. Ελβετία). 
Την Κυριακή του Παραλύτου, 23 Μαΐου 2021, πλησιέστερη Κυριακή προς την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Φανούριο Θολιώτη, τον Αρχιδιάκονό του Γαβριήλ Μπαρατασβίλι και τον Διάκονο Ματθαίο Λαδά, μετέβη στον πρότριτα πανηγυρίσαντα Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης St. Gallen, της Ενορίας Ανατολικής Ελβετίας και Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν. 


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, παρεπιδημών μετά της τιμίας συνοδείας του στην πόλη του St. Gallen, παρέστη στον Εσπερινό του Σαββάτου και την Κυριακή χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό. Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, διεβίβασε καθηκόντως την σεπτή Πατριαρχική ευλογία και τις συγχαρητήριες ευχές της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, επί τη εορτή της Ενορίας, απευθυνθείσες πρός αυτόν τήν προτεραία, μίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα και συνεχάρη τον νέο Ιερ. Προϊστάμενο της Ενορίας Αρχιμ. Δαμασκηνό Κασσώτη και τα μέλη του Ενοριακού Συμβουλίου για την οργάνωση της πανηγύρεως. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος είχε συνεργασία με τα μέλη του Διοικητικού (ενοριακού) Συμβουλίου, όπου και απεφασίσθη η αναγκαία αριθμητική διεύρυνση του Οργάνου, με την είσοδο μελών. Στο τέλος παρετέθη στην παρακειμένη αίθουσα εόρτιον άριστον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails